vrijdag, 14 november 2014 00:00

Pastor Anton ten Klooster verlaat RK parochie

Na een jaar verlaat pastor ten Klooster de Paus Johannes de XXIII parochie. Hij gaat een promotie-onderzoek doen en komt in dienst van de universiteit. Dit betekent dat Pastor ten Klooster per 1 januari het pastoraal team zal verlaten. Hij blijft wel beschikbaar voor weekendvieringen.

Ten Klooster gaat onderzoek doen naar zaligsprekingen. Gevraagd of hij hier wel gelukkig van gaat worden is zijn antwoord: “Zaligsprekingen gaan over een beschrijving van het menselijk geluk, hoe bereiken we dat, hoe helpt God ons daarbij, dus in die zin zou ik er heel gelukkig van moeten worden.” Verder verwijst hij naar zijn eerdere studietijd: “Ik vond dat fantastisch, ik heb er heel veel voldoening uitgehaald.” Ten Klooster “wat ik ga missen dat ik met mensen van allerlei leeftijden, bruidsparen, kinderen die hun communie gaan doen, kinderen op school iets kan vertellen over het geloof en hoe mooi ik dat vind en dat het ons iets geeft en als ik dan merk dat het iets losmaakt. “

Het parochiebestuur vindt het jammer dat ten Klooster het team zal verlaten, maar wenst hem ook geluk en plezier in deze kans die hij krijgt. Het bestuur wil met het bisdom in gesprek over de invulling van de ruimte die ontstaat. Met name op het terrein van de bediening van de sacramenten ontstaat nu een grote nood.

Op 28 december na de viering van 11.00 in de kerk van Onze lieve Vrouwe ten Hemelopneming te Houten neemt pastor Anton ten Klooster afscheid.

Media

Charles Verwimp - Omroep Houten