zondag, 16 november 2014 00:00

Meet&Match met 134 matches: opnieuw een record!

Donderdag 13 november was de jaarlijkse Meet&Match, hét relatie-evenement waar bedrijfsleven, gemeente, maatschappelijke organisaties en onderwijs elkaar ontmoeten. Doel van de middag is handelen met gesloten beurzen. En dat is gelukt! In anderhalf uur tijd kwamen 134 matches tot stand. Hiermee is het record van 2013 met twaalf matches vergroot.

De Meet & Match is een jaarlijks terugkerend evenement en is een initiatief van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. Het HaltnaHuis was dit jaar gastheer en alle ingrediënten voor een succesvolle middag waren aanwezig. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, scholen en gemeente wisten elkaar makkelijk en snel te vinden. Iedereen deed actief mee en de bereidwilligheid om iets voor elkaar te betekenen was groot.

Na ruim een uur werd de honderdste match gemaakt. Dit is een match tussen de Zomerschool en de Wereldwinkel die haar kleurrijke riksja uitleent om de activiteiten van de Zomerschool te promoten. Na afloop had de scheepsbel, het teken dat er een match gemaakt was, 134 keer geklonken. De matches zijn heel divers: van het inrichten van een braakliggend terrein tot een bezoek aan de ijsbaan en van het geven van workshops tot een wijnproeverij. Niels van Dongen, voorzitter van het Platform: ‘Er heerste een zinderende sfeer in de zaal. Partijen waren heel erg gefocust om elkaar te helpen en te ondersteunen. Deze middag voorziet in een behoefte en laat zien dat het niet zo moeilijk is om wat voor elkaar te kunnen betekenen. Dat we opnieuw een record aantal matches in de boeken mogen schrijven, is natuurlijk geweldig!'

Een deel van de matches vinden plaats tijdens NLdoet, het jaarlijks vrijwilligersweekend dat in 2015 plaatsvindt op 21 en 22 maart. De overige matches vinden verspreid over het hele jaar plaats.