zaterdag, 29 november 2014 00:00

Binnenkort elke zondag koopzondag, ook in Houten!

De VVD zet zich al jaren in om winkelen op zondag mogelijk te maken. Nadat een meerderheid in de Eerste Kamer in mei 2013 had ingestemd met een versoepeling van de winkeltijdenwet was het dan zover.

VVD Houten vroeg daarom tijdens de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart jongstleden aandacht voor dit standpunt met de verkiezingsslogan ‘Shoppen is ook zondagsrust’. Begin volgend jaar wordt in de gemeenteraad van Houten eindelijk besloten of de winkelier zelf mag bepalen of zijn of haar winkel op zondag open is.

Wat VVD Houten betreft hoeven Houtenaren dan niet meer naar Bunnik, Utrecht of Nieuwegein maar kunt u gewoon in Houten terecht voor uw zondagse boodschappen!

De fractie van VVD Houten was vandaag aanwezig in winkelcentrum Het Rond om haar boodschap kracht bij te zetten. Er werd gesproken met voor- en tegenstanders van het vrijgeven van de zondagsopenstelling voor winkels. Fractievoorzitter Eef Stiekema: “Wij vinden keuzevrijheid erg belangrijk. We verplichten niemand de winkel open te doen -op welke dag dan ook- net zoals iedereen vrij is te winkelen wanneer hij of zij dat wil. Daar heeft u de overheid niet voor nodig!”

Inmiddels zijn in steeds meer gemeenten in de omgeving de beperkingen op de zondagsopenstelling weggenomen. Veel Houtenaren doen dan ook op zondag boodschappen in Utrecht, Bunnik of Nieuwegein. In Bunnik leidde dat er zelfs toe dat er een verkeersregelaar ingehuurd moest worden om het verkeer in goede banen te leiden! Doordat buurtgemeenten wel inspelen op de toenemende vraag en de gemeente Houten niet, lekt er veel omzet en dus werk weg naar onze buurtgemeenten. Onze Houtense ondernemers kunnen deze omzet goed gebruiken, net als het extra werk zeer welkom is voor hun werknemers.

In een recente peiling onder winkeliers werd duidelijk dat een ruime meerderheid van de winkeliers voor het vrijgeven van de zondagsopenstelling is. Stiekema: ”In het burgerpanel werd al eerder duidelijk dat steeds meer inwoners van Houten het gewenst vinden dat de winkels op zondag open zijn, nu ook de winkeliers dit aangeven is wat ons betreft de tijd rijp om de beperkingen op te heffen. Wij gaan ons er dan ook sterk voor maken dat dit voorstel komend voorjaar wordt aangenomen in de gemeenteraad”.

Op zondag14 december zal de VVD fractie weer tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig zijn op Het Rond. Indien u vragen heeft over de zondagsopenstelling of over andere onderwerpen, dan staan zij u graag te woord. U kunt natuurlijk ook een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

VVD Houten: omdat u zelf wel kunt bepalen wanneer u boodschappen wilt doen!