zondag, 07 december 2014 00:00

Weekmarkt en ijsbaan samen op Het Rond

Van 8 december tot en met 4 januari a.s. staat de ijsbaan weer op Het Rond. Dit heeft gevolgen voor de weekmarkt en de bereikbaarheid van het centrum.

Veranderingen weekmarkt

Op 11 en 18 december a.s. is er een volledige weekmarkt. De kramen staan dan grotendeels rondom de ijsbaan op Het Rond opgesteld en deels op het Onderdoor, tussen Het Rond en het spoor. Op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag is er geen weekmarkt. In plaats daarvan is er op maandag 22 december en op maandag 29 december van 10.00 tot 16.00 uur een kleinere weekmarkt op Het Rond. Het merendeel van de kramen staat op hun vertrouwde plaats.

Wegafsluiting Onderdoor

Om de verkeersveiligheid tijdens de weekmarkt op 11 en 18 december a.s. te waarborgen, wordt het Onderdoor tussen Het Rond en het spoor op die dagen van 5.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers. (Brom-)fietsers moeten afstappen in het marktgebied en het voetgangersgebied. Hierop wordt gecontroleerd. Wie niet wil afstappen kan omrijden via de Zuidtunnel aan de Slinger. Via deze route is het fietstransferium en het treinstation prima bereikbaar.