maandag, 03 december 2012 12:55

Nagelbijten bij Houtense handbalheren

De mannen van Anel Mahmutefendic en Hans van Dijk houden in een spannende wedstrijd de punten op het nippertje in eigen huis. Na een ruststand van 12-12 komt het eindsignaal bij 27-26.

Zaterdagavond 1 december, het weekend voor Sinterklaas maar cadeautjes werden er nog niet gegeven. Alphadeuren Houten moest echt alles uit de kast halen om de winst in eigen huis te houden. Het duurde even voordat het 1e doelpunt viel, maar daarna ging het Unive/Achilles voor de wind en na ruim 10 minuten speeltijd werd de 1e time -out aangevraagd door de thuisploeg want zij keken tegen een 1-4 achterstand aan. De voorsprong van Achilles werd echter nog uitgebreid naar 1-5 maar daarna begon Houten aan de inhaalslag, Bas Ariaans kan vanaf zijn favoriete hoek 2 keer aanleggen voor een doelpunt, en via mooie aanvallen tussen de inmiddels herstelde Jorick de Bruijn en cirkelspeler Jelmer Klomp, werd de stand na een krappe 20 minuten gelijk getrokken 7-7.

Luuk van Engelen brengt dan de Houtenaren voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd en met nog 8 minuten te gaan is het 8-7. Unive/Achilles maakt de laatste fase in de 1e helft gebruik van het zeer snelle omschakelen van verdediging naar aanval, en kan hierdoor weer op een voorsprong komen van 8-11. De linkeropbouwer Wouter Beke van Achilles is een ware plaag voor de dekking van Alphadeuren Houten. Houten weet echter via doelpunten van Christian van Denderen en Jorick de Bruijn de stand weer enigszins gelijk te trekken 10-11. De laatste minuten van de 1e helft krijgt Achilles een tweeminuten straf en mag Jelmer Klomp via een penalty de gelijkmaker scoren, 11-11. Er volgt voor Houten nog een gemiste kans op een break-out(paal), Robbert Kruijne die een geweldige wedstrijd keept stopt een penalty en brengt Houten op slag van rust de voorsprong 12-11. Achilles nog langszij komen en gaan we rusten bij 12-12. Alles is nog mogelijk.

De tweede helft scoort Achilles de 12-13, en daarna gaat de stand gelijk op. De doelpunten vallen om en om, maar er zijn er ook slordige momenten met onnodige technische fouten. Zowel aan de kant van de Houtenaren als aan de zijde van de mannen uit Apeldoorn. Beide ploegen staan in een 6-0 dekking en vallen er hier en daar enkele 2 minutenstraffen.

De dames scheidsrechters Pakvis en Ruijven moeten ook alles uit de kast halen om bij te blijven want de ene aanval volgt de andere in rap tempo op. Via doelpunten van de opbouwers Robin Jansen en Christian van Denderen kan Houten een kleine voorsprong houden tot een kwartier in de 2e helft. Het is dan 19-19. Bij een stand van 24-22 mist Achilles een belangrijke penalty en haalt het Houtense kamp opgelucht adem, nog krap 9 minuten te gaan. Door alles op alles te zetten in de dekking, als team te blijven werken, en te blijven scoren komt Houten op een 26-23 voorsprong en lijkt de winst in handen. Houten krijgt echter nog een 2 minuten straf en de laatste 5 minuten van de wedstrijd gaat Achilles over op een zeer offensieve dekking om in balbezit te komen. Houten maakt het spannender door een break-out te missen maar wint deze kraker met 27-26. Een belangrijke overwinning want van de voorlaatste 13e plaats schuift Alphadeuren Houten een eindje omhoog naar plaats nummer 9, en laten Unive/Achilles op 1 puntje achter zich.
Geen hoogstaande maar sportieve wedstrijd, wat ook bleek uit de versnapering die, de mannen uit Apeldoorn, voor de Houtenaren hadden meegenomen.