woensdag, 17 december 2014 11:30

Belangrijke informatie over de collectieve zorgverzekering

Bent u klant van Werk en Inkomen Lekstroom? Dan heeft u van Menzis een informatiepakket ontvangen over de collectieve zorgverzekering van uw gemeente. In de folder en het aanmeldformulier van Menzis staat helaas een fout.

Verkeerde informatie in de folder van Menzis

In de folder en het aanmeldformulier staat dat u op alle zorgpakketten korting krijgt van de gemeente. Dit klopt niet. Als u gebruik wilt maken van de collectieve verzekering kunt u niet kiezen voor het zorgpakket GarantVerzorgd1. Alléén wanneer u kiest voor GarantVerzorgd2 of GarantVerzorgd3 krijgt u de collectiviteitskorting en de bijdrage van de gemeente aan uw premie. Menzis, uw gemeente en Werk en Inkomen Lekstroom vinden het zeer vervelend dat u verkeerde informatie heeft ontvangen. Wij bieden u dan ook onze welgemeende excuses voor het ongemak.

De juiste informatie

Wilt u deelnemen aan de collectieve zorgverkering van de gemeente bij Menzis? Dan kunt u kiezen uit de pakketten GarantVerzorgd2 en GarantVerzorgd3. Daarnaast moet u een tandartsverzekering afsluiten. Op onze collectieve zorgverzekering pagina vindt u alle informatie over de kosten, voorwaarden en vergoedingen van deze pakketten. U heeft zich al aangemeld voor GarantVerzorgd1.

Wat moet u doen?

Heeft u zich al aangemeld voor GarantVerzorgd1? Dan neemt de OverstapCoach van Menzis contact met u op. Samen met u bekijkt de coach of u gebruik wilt maken van GarantVerzorgd2 of GarantVerzorgd3. Mocht u uiteindelijk liever geen gebruik willen maken van de collectieve verzekering bij Menzis? Dan regelt de OverstapCoach dat uw aanvraag wordt stopgezet. U moet zich dan voor het einde van het jaar aanmelden bij een andere verzekeraar.

U bent nog niet overgestapt naar Menzis. Wat moet u doen?

Bent u nog niet overgestapt naar Menzis? Dan kunt u zich nog tot en met 31 december 2014 aanmelden. U kunt dit het beste digitaal doen, via de website www.gezondverzekerd.nl/menzis. Maakt u liever gebruik van het papieren aanmeldformulier dat u eerder van Menzis heeft ontvangen? Let dan op dat u niet de optie ‘GarantVerzorgd1’ aankruist als u collectief verzekerd wilt zijn. U moet in dat geval namelijk kiezen voor GarantVerzorgd2 of GarantVerzorgd3.

U bent al verzekerd bij Menzis. Wat moet u doen?

Maakt u al gebruik van de collectieve zorgverzekering van uw gemeente bij Menzis? En wilt u niet overstappen op een ander pakket? Dan hoeft u niets te doen. U gaat op 1 januari automatisch mee in de nieuwe collectieve verzekering. Wilt u overstappen op een ander zorgpakket bij Menzis? Dan kunt u dit nog tot en met 31 december 2014 doen. U kunt dit het beste digitaal doen, via de website www.gezondverzekerd.nl/menzis. Maakt u liever gebruik van het papieren aanmeldformulier dat u eerder van Menzis heeft ontvangen? Let dan op dat u niet de optie ‘GarantVerzorgd1’ aankruist als u collectief verzekerd wilt zijn. U moet in dat geval namelijk kiezen voor GarantVerzorgd2 of GarantVerzorgd3.

Heeft u vragen?

Heeft u hulp nodig bij het overstappen? Of heeft u vragen over de zorgpakketten en de vergoedingen? Bel dan de OverstapCoach van Menzis via 088 222 40 80 (lokaal tarief). Voor overige vragen neemt u contact op met de klantenservice van WIL via 030 7022 300. Deze is maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 – 17.00 uur (op woensdag 24 en 31 december van 8.30 – 15.00 uur). Via de klantenservice kunt u ook afspraak maken voor het lokale spreekuur in uw gemeente. Een medewerker van WIL helpt u dan met uw aanmelding bij Menzis. U kunt ook kijken op www.wil-lekstroom.nl.