woensdag, 05 december 2012 06:58

Bezoekdienst om mantelzorg te ontlasten

De Bezoekdienst is er voor zelfstandig wonende mensen met dementie, langdurig zieken en hun mantelzorgers in Houten, Schalkwijk, ’t Goy en in Tull en ‘t Waal die behoefte hebben aan hulp en ondersteuning.

Om de mantelzorger te ontlasten en om hulp te bieden daar waar geen mantelzorger is, komen vrijwilligers van de Bezoekdienst bij mensen met dementie en langdurig zieken thuis.

 

Zij zorgen voor contact en gezelschap en er kan gezamenlijk een activiteit ondernomen worden, bijvoorbeeld een kopje koffie drinken, een goed gesprek voeren, een spelletje doen, foto’s bekijken, een stuk wandelen of samen fietsen.
De aanwezigheid van de vrijwilliger kan variëren van eenmaal per drie weken tot een maximum van twee dagdelen per week. Er zijn geen kosten verbonden aan de Bezoekdienst.
De Bezoekdienst is een project van ‘van Houten&co’ en het Rode Kruis afdeling Houten. meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator Bezoekdienst Sanne Huiden, tel.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken....

Read more http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2468809