maandag, 26 januari 2015 15:29

Film over Nieuwe Hollandse Waterlinie

Het Verdronken Bos op het Eiland van Schalkwijk Het Verdronken Bos op het Eiland van Schalkwijk Peter van Wieringen

De Nieuwe Hollandse Waterlinie beleefbaar maken. Dat was vijf jaar geleden het doel van overheden, gebiedspartijen, ondernemers, bewoners en vrijwilligers toen zij de samenwerking met elkaar aangingen. Inmiddels is duidelijk dat deze aanpak vruchten afwerpt.

De resultaten van vijf jaar samenwerking in Linieland zijn in beeld gebracht in een korte film. De film is onder andere te vinden op de websites van de gemeente Houten (www.houten.nl) en Nieuwegein (www.nieuwegein.nl). Bekijk de resultaten van samenwerkingsverband Linieland via de film of kom zelf een kijkje nemen!

Dankzij de samenwerking in het gebied hebben verschillende forten weer een nieuwe functie gekregen en zijn ze weer opengesteld voor publiek. Er is veel te beleven op korte afstand van Houten en Nieuwegein. Wandel bijvoorbeeld het Lint- en Liniepad (Klompenpad), ga lekker kanoën vanaf de Linielanding aan de A27, bezoek wijnfort Jutphaas of ontdek de spannende loopgraven op Werk aan de Groeneweg.

Viering Waterlinie 200 jaar

De Nieuwe Hollandse Waterlinie viert dit jaar haar 200-jarig bestaan. Daarom vinden diverse jubileumactiviteiten en bijzondere gelegenheden plaats op de forten in de regio. Zo opent 17 april het gerestaureerde Werk aan de Korte Uitweg in Tull en ’t Waal. Er is een 5 mei-viering op het Werk aan de Groeneweg in Schalkwijk. In mei wordt ook de nieuwe fietsbrug bij de Plofsluis tussen Nieuwegein en Houten ingevaren. In juli volgt de opening. Ook in het najaar zijn er volop activiteiten tijdens het fortenfestival, waaronder de bekende openlucht-filmvoorstelling op een fort. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op www.forten.nl

Media