woensdag, 04 februari 2015 11:08

Achterdijk tijdelijk afgesloten

Van maandag 9 februari tot en met vrijdag 13 februari is de Achterdijk gesloten ter hoogte van de kruising met de toekomstige verbindingsweg Houten - A12, de Limesbaan.

Deze afsluiting stond afgelopen december gepland maar kon niet doorgaan. De reden was dat de werkzaamheden voor de aanleg van de tunnel voor het fiets- en autoverkeer op de Achterdijk vertraging opliep door de slechte weersomstandigheden.

Inmiddels is de aanleg van deze tunnel ver gevorderd. Om de weg door de tunnel aan te leggen en aan weerszijden te laten aansluiten op de bestaande infrastructuur, is een tijdelijke afsluiting van de Achterdijk noodzakelijk. Het verkeer wordt omgeleid. Op het kaartje hiernaast is te zien welk deel precies is afgesloten.

Bereikbaarheid

De woningen en bedrijven aan de Achterdijk blijven bereikbaar. Het doorgaande verkeer vanuit richting Utrecht, Houten, Bunnik en Werkhoven wordt ter plaatse omgeleid. De woningen en bedrijven langs de Binnenweg, Rijsbruggerweg en Achterdijk zijn altijd bereikbaar.

Om te voorkomen dat er in de periode van 9 tot en met 13 februari sluipverkeer ontstaat op de Achterdijk, de Rijsbruggerweg en de Binnenweg is in overleg met de gemeenten Bunnik en Houten besloten om de Rijsbruggerweg en Binnenweg tijdens de spits af te sluiten voor het autoverkeer. Tijdens de ochtendspits van 06.00 tot 10.00 uur is de Binnenweg bij de aansluiting op de Kruisweg voor doorgaand autoverkeer vanuit Houten afgesloten. Hierbij wordt een verkeersregelaar ingezet. Tijdens de avondspits van 15.00 tot 19.00 uur is de Achterdijk net voorbij de cruising met de Tureluurweg afgesloten voor het autoverkeer vanuit Utrecht en Bunnik. Ook hierbij wordt een verkeersregelaar ingezet.

Bestemmingsverkeer voor de bewoners en bedrijven aan de Rijsbruggerweg en de Binnenweg zal te allen tijde doorgang verleend worden. Zij ontvangen hiervoor een ontheffing.

Wij vragen uw begrip voor dit ongemak. Na deze tijdelijke afsluiting rijdt het fiets- en autoverkeer op de Achterdijk door de nieuwe tunnel.

Opening Limesbaan

De nieuwe weg gaat in het weekend van 18 en 19 april 2015 open.

Meer informatie?

Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen? Op werkdagen kunt u contact opnemen met Herman van den Brink van Dura Vermeer via telefoonnummer 06 – 53 59 98 82.