zondag, 01 februari 2015 11:20

Utrechtse Werktafel: 1145 banen voor werkzoekenden met arbeidsbeperking

In twee jaar tijd 1.145 (extra) banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking creëren. Met dat doel hebben vijf afgevaardigde wethouders in de regio Utrecht-Midden (waaronder Houten), FNV en werkgeversorganisaties VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden op 30 januari een convenant ondertekend.

Eind maart start de campagne om werkgevers te stimuleren banen voor deze werkzoekenden te creëren. Gestreefd wordt naar 835 banen in de marktsector en 310 banen bij de overheid.

Utrechtse Werktafel

De ‘Utrechtse Werktafel’ is de nieuwe naam voor het regionaal werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden. Wethouder Sociale zaken Kees van Dalen: “Ook de gemeente Houten zet zich in om mensen met een beperking aan werk te helpen. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen meedoet in onze maatschappij. Door samen te werken in de regio vergroten we het netwerk en creëren we meer kansen op werk!”.

Onbeperkt aan de slag

Binnen de ‘Utrechtse Werktafel’ zetten de deelnemende partijen zwaar in op ‘Onbeperkt aan de slag’, dé etalage waar werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar rechtstreeks kunnen vinden. Werkgevers kunnen steeds meer rekenen op één ingang en één aanpak door gezamenlijke vacaturedeling.

Aantrekkelijke regelingen voor werkgevers

Voor werkgevers zijn er aantrekkelijke regelingen die hen ondersteunen bij het creëren van banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Zoals een werkgeversscan, proefplaatsing, no-risk polis, loonkostensubsidie of loondispensatie en job coaching. Een no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever altijd compensatie ontvangt voor de loonkosten, als een werknemer met arbeidsbeperkingen ziek wordt. Ook is een proefplaatsing van twee maanden mogelijk als een werkgever twijfelt of de toekomstige medewerker geschikt is voor het bedrijf.