zondag, 22 februari 2015 12:05

IkPas, U ook?

 

De gemeente Houten doet mee aan de actie ‘IkPas’, die start op 2 maart. De actie ’IkPas’ daagt iedereen boven de 18 jaar uit om dertig dagen geen alcohol te drinken.

Nederlanders zijn steeds meer gewend geraakt om bij meer gelegenheden, dus vaker in de week, te drinken. De actie IkPas wil bewustzijn creëren over gewoontedrinken en de voorbeeldfunctie die ouders daarbij hebben voor hun kinderen. Gaat u ook de uitdaging aan om 30 dagen geen alcohol te drinken? Geef u dan op via www.ggdru/IkPas.

Bewust van eigen gedrag

Meer dan 80% van de Nederlanders drinkt alcohol. Veel mensen drinken alcohol op meer dan de helft van de dagen in de week. Bij steeds meer gelegenheden lijkt het gewoon om alcohol te drinken: gedachteloos een wijntje inschenken tijdens het koken, een biertje pakken bij de voetbalwedstrijd, een glaasje voor het slapen gaan. Gewoontedrinken doe je al snel en onbewust geef je je kinderen hiermee een voorbeeld.

Goede voorbeeld

Wethouder Welzijn&Volksgezondheid Jocko Rensen: “Uit onderzoek komt naar voren dat het gedrag van de ouders in grote mate bepalend is voor de wijze waarop kinderen omgaan met alcohol. Meedoen aan IkPas helpt je bewust te maken van je eigen alcoholgebruik. Geef samen met mij het goede voorbeeld aan de jongeren van Houten en ga de uitdaging aan!”

Activiteiten in Houten

In Houten werken we samen met o.a. Shine, CJG en Victas om op een bijzondere manier dit thema in de spotlights te zetten. De volgende activiteiten staan op stapel:

  • 2 maart Kick off IkPas 18+, van 20.00 tot 21.00 uur bij Enter. Voor jongeren van 18+ die de uitdaging aan willen gaan mee te doen met IkPas. Durf jij de uitdaging aan? Als beloning krijg je een lekker etentje en een avond lasergamen! Opgeven kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 18 maart Alcoholvrije cocktails maken van 16.00 tot 18.00 uur bij SHINE, de Slinger 2 (oude politiebureau). Daarna om 18.00 uur eten bij Enter.
  • 1 april Theatraal forumdebat tussen jongeren en politiek. Dit debat is je kans om met de politiek te praten over het alcoholbeleid. Tijdens dit debat kruipen we ook in de huid van de ander. Wat zou jij doen als je burgemeester was? Meedoen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Hele maand maart zijn medewerkers van Victas (centrum voor verslavingszorg) aanwezig bij CJG Houten om ouders te informeren over de effecten van alcohol. Het CJG-spreekuur is elke dinsdagochtend van 9.00- 11.00 uur en woensdagavond van 19.00-21.00 uur. Bel voor een afspraak met tel. (030) 880 22 10.

Meedoen

De actie ’IkPas’ loopt van 2 tot en met 31 maart en maakt deel uit van een landelijke actie georganiseerd door de rijksoverheid. Doe mee en meld je aan via www.ggdru/IkPas. Kijk voor de activiteiten van SHINE op www.shine-houten.nl.