woensdag, 04 maart 2015 10:12

Arie Groeneveltlezing door Maarten van Rossum

Maarten van Rossem zal op donderdagavond 19 maart 2015 in Houten de Arie Groeneveltlezing houden. Aanvang: 20u00, inloop vanaf 19u30. Locatie: Opstandingskerk, Het Kant 1 te Houten. De toegang is gratis.

Titel van de lezing is: Op weg naar een nieuwe, blijvende klassencultuur? Maarten van Rossem zal daarbij ook aandacht aan de toekomst van de verzorgingsstaat besteden. Maarten van Rossem (geb. 1943) is als historicus verbonden geweest aan de Universiteit Utrecht. Hij is bekend als commentator en een veelgevraagd televisiegast.
De PvdA afdeling Houten organiseert voor de vierde keer de Arie Groeneveltlezing. De lezing is een eerbetoon aan Arie Groenevelt (geb. 1927), prominent lid van de afdeling en voormalig FNV-vakbondsleider. In februari is zijn boek De lotgevallen van een crisiskind gepresenteerd. De avond zal worden gepresenteerd door Arnold Biesheuvel, lid van de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Houten. Hij zal ook inzoomen op de verkiezingen voor de Provinciale Staten die de dag daarvoor hebben plaatsgevonden.