maandag, 10 december 2012 10:05

Jo Cornel en Jaap ten Boer winnen Vrijwilligersaward

Evenals vorig jaar werd ook dit jaar de vrijwilligersaward uitgereikt aan twee vrijwilligers uit Houten. Vrijdagmiddag, op de Nationale Vrijwilligersdag 2012, werden in Markant in ieder geval de awards uitgereikt aan Jo Cornel, die ondanks haar hoge leeftijd van 87 jaar nog steeds erg actief is.

Al ruim 20 jaar vrijwilligster in Houten in Markant als gastvrouw, soos op dinsdag, Stuifes Inn en het Alzheimer Café.
De andere prijs was voor Jaap ten Boer die sinds 1999 de coördinator is van de knotploeg.
Een groep mensen die onder zijn leiding inmiddels is verdubbeld en bij particulieren en de forten de knotwilgen onderhoudt. Voor de knotploeg beheert en onderhoudt hij het gereedschap, zorgt voor voldoende werk en begeleidt de mensen die een maatschappelijke stage komen doen. Daarnaast plaatst hij ook nestkasten voor steenuilen.
Wethouder Nicole Teeuwen vertelde vrijdag dat het opvallend was dat ondanks de enorme groei die Houten meemaakt de laatste jaren het aantal vrijwilligers ook erg goed gaat. Was het vorig jaar nog één op de vier inwoners die zich op een of andere wijze met vrijwilligerswerk bezig hield, was dat nu gestegen naar één op de drie inwoners. ijwilligerscentrale zal dan ook in 2013 zich blijven inzetten om al die vrijwilligers en de organisaties te ondersteunen in hun werkzaamheden in de Houtense samenleving.
De gemeente Houten doet alvast een oproep om vrijwilligers te nomineren voor 2013. Meld uw supervrijwilligers aan voor deze eervolle prijs.

 

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/december/10/jo_cornel_en_jaap_ten_boer_winnen_vrijwilligersawa