woensdag, 12 december 2012 06:39

Waarschuwing van Burgernet

De afgelopen weken zijn er veel autokraken gepleegd in de Houtense wijken de Campen en de Borchen. Burgernet vraagt iedereen extra alert te zijn en 1-1-2 te bellen bij verdachte situaties.
De buit bestaat tot nog toe voornamelijk uit airbags en laptops.

De airbags worden vooral uit kleine auto’s gestolen. In de meeste gevallen worden de auto’s in de avond of nacht opengebroken.
De laptops worden vooral gestolen door een ruitje in te slaan of zelfs professioneel te verwijderen.

Bij het stelen van airbags maken de autokrakers vaak eerst de motorkap open om de accu los te koppelen, voordat zij de airbags kunnen stelen. De politie vraagt iedereen die iemand bij een open motorkap ziet staan, al om de politie te waarschuwen via 1-1-2. Ook voor andere verdachte personen, die bijvoorbeeld in een rij auto’s gluren, verzoekt de politie getuigen 1-1-2 te bellen.

De politie vraagt bovendien aan iedereen die belt om te proberen een zo uitgebreid mogelijk signalement door te geven, om aan te geven in welke richting een verdachte of de verdachten gaan en ook of dat lopend is of met welk soort vervoermiddel. Ook een goede beschrijving van het vervoermiddel is belangrijk....

Read more http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2475703