donderdag, 25 juni 2015 08:24

Voedselbank ondersteund door Vermaat en Lions Club Houten

Steun aan Voedselbank Houten Steun aan Voedselbank Houten

Alleen dankzij goede gevers en steun van bedrijven en vrijwilligers kan de Voedselbank Houten haar werk verrichten.

De Stichting Voedselbank Houten zet zich in voor personen en gezinnen die tijdelijk niet in staat zijn om in hun eerste levensbehoefte te voorzien. Dit doen zij door wekelijks voedselpakketten te verstrekken en waar mogelijk te verwijzen naar professionele hulp. De voedselhulp is niet bedoeld als extraatje maar als tijdelijke voorziening in de periode waarin mensen werken aan het oplossen van hun financiële problemen en zich daarbij ook laten ondersteunen.

De Lions Club Houten organiseerde voor het tweede jaar een speciaal diner vorige week woensdag op Landgoed Wickenburgh:

Niet zomaar een diner, het is opgezet als een “cirkel van geven”. Anthon van der Horst, Anton Goes en Rino Jonkers van de Lions leggen uit: “De Houtense bevolking heeft activiteiten van de Lions ondersteund door geld te geven. Met dat geld heeft de Lions Club Houten de voorzitter van de Voedselbank Ben de Jong in staat gesteld zijn cliënten voor een diner uit te nodigen. De cliënten kunnen op hun beurt ook een gast uitnodigen, iemand die ze al lang eens in het zonnetje hebben willen zetten. Zo ontstaat de ‘cirkel van geven’. En dat geheel geeft eenieder plezier.”
“Daarmee is het nog niet klaar, want het diner voor 50 man is voor 100% verzorgd door de Lionsleden. Vervoer heen en terug, aankleding, koks, inkoop, muzikale omlijsting, bediening, afwas, locatie en natuurlijk de hele organisatie. Het is ieder jaar een uitdaging om een perfecte avond te verzorgen, maar de reacties van de gasten zijn altijd zeer positief, de locatie is prachtig, de bediening loopt als trein en last but not least de koks zorgen voor een heerlijk diner.” (Citaat John van Amerongen 't Groentje).

Vermaat gaat deze zomer een landelijke inzamelactie houden voor de voedselbanken.

Vermaat heeft zo’n 2200 medewerkers verdeeld over 220 locaties. Ze verzorgen de horeca bij bedrijven, musea, ziekenhuizen, evenementen, airports, etc. en bestaan al ruim 35 jaar. Aan de inzamelactie zullen zo’n 80 locaties (de grotere) van VERMAAT meedoen. De bedoeling is dat medewerkers van VERMAAT in hun eigen keukenkastjes gaan kijken wat ze hebben staan aan voedsel dat ze niet gebruiken en dit dan in te zamelen voor de plaatselijke voedselbank. Uiteraard op vrijwillige basis. Op deze manier wil het bedrijf de medewerkers bewuster maken van voedselverspilling. VERMAAT heeft als motto: “Eten en drinken doe je samen” en heeft een filosofie van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Onderdelen van deze filosofie zijn, naast de groei van de medewerker en het bedrijf, in balans met de omgeving en samen delen. Het steunen van de voedselbank sluit helemaal aan bij deze insteek.