vrijdag, 26 juni 2015 08:40

Uitreiking van Jongerenawards bij ‘Van Houten&co’

Jongerenawards 2015 Jongerenawards 2015 Van Houten&co

Woensdagavond 24 juni werden er in jongerencentrum Enter ‘Jongerenawards’ uitgereikt, om hiermee jongeren die iets speciaals hebben betekend voor de Houtense samenleving of de directe medemens, in het zonnetje te zetten. De afgelopen tijd konden Houtenaren hiervoor jongeren nomineren. In totaal waren 18 jongeren genomineerd.

Onder het toeziend oog van familie en vrienden, zijn deze 18 Houtense jongeren in het zonnetje gezet. Iedere genomineerde jongere werd gepresenteerd op het podium en kreeg een bloem en een bioscoopkaartje voor de CineLounge in Houten. Daarnaast werden er een aantal jongeren extra beloond met een heuse ‘Jongerenaward’ en een daaraan verbonden prijs. Een jury bestaande uit een beleidsmedewerker van de gemeente Houten, een medewerker van ‘van Houten&co’ en een Houtense jongere heeft zich over de nominaties gebogen en uiteindelijk vier winnaars in verschillende categorieën benoemd. De uitreiking van deze awards werd gedaan door wethouder Jeugd Michiel van Liere.

Roxanne van Baaren ging naar huis met de award in de categorie ‘Vrijwilliger’ voor haar vrijwilligerswerk bij hockeyclub Houten en kreeg een kadobon t.w.v. € 100,-. Feike Schuurman was de prijswinnaar in de categorie ‘Samenleving’ voor zijn vrijwilligerswerk in Zuid Afrika en zijn inzet voor het Wereldhuis en Stichting Present. Hij heeft een bluetooth speaker gewonnen. Wahyo Ismail Ibrahim kreeg de ‘Mantelzorg award’ en zij krijgt twee kaartjes voor een pretpark naar keuze. Wahyo is een grote steun voor haar gehele gezin. Kel van Heusden werd beloond met de ‘Talentaward’ omdat hij met zijn muzikale talent andere jongeren inspireert en motiveert en zich vrijwillig inzet voor meerdere projecten bij het jongerenwerk. En ook binnen zijn eigen gezin is Kel van grote steun. Hij ging naar huis met een mooie headphone.

Deze jongeren vormen een grote inspiratiebron voor andere jongeren. Het jongerenwerk hoopt Houtense jongeren mee te geven dat het helemaal niet suf is en juist leuk is om iets te doen voor een ander. Er zijn nog veel meer jongeren in Houten die zich vrijwillig inzetten en daarom zal het jongerenwerk van 'van Houten&co' volgend jaar zeker weer een editie van de Jongerenawards gaan organiseren.

Meer informatie over het jongerenwerk is te vinden op www.jonginhouten.nl.