maandag, 29 juni 2015 07:51

Emotionele jongerenmusical 'Wonden'

Musical 'Wonden' Musical 'Wonden' Kees Vringer

Vrijdag 26 juni speelden jongeren van het Houtens Muziek Collectief hun zelf geschreven musicalvoorstelling 'Wonden'. De groep van 9 deelnemers in de leeftijd van 14 - 17 jaar koos dit jaar het sociaal-maatschappelijk dilemma vluchtelingen.

In het rustige dorp Sparrum wordt het evenwicht verstoord door de komst van vluchtelingen uit een naburig land waar een burgeroorlog woedt. In de musical worden twee thema's belicht: de vraag of de bewoners de nieuwe toestroom van vluchtelingen accepteren en het beeld hoe de getraumatiseerde vluchtelingen verder leven na wat ze hebben meegemaakt.

De jongeren gaven blijk van inlevingsvermogen en zijn er goed in geslaagd om de serieuze problematiek fijnzinnig uit te werken tot een mooie show. Via emotionele songteksten werd het publiek meegevoerd naar de belevingswereld van de verschillende personages.

De voorstelling is geheel bedacht en geregisseerd door de leerlingen van de cursus MusicalAtelier. Onder begeleiding van de rapper Petion Cleton en muziekdocent Astrid Bleys krijgen zij de vrije hand om een eigen produktie te maken. Meer informatie over deelname in het komende seizoen: www.arion-muziek.nl