vrijdag, 17 juli 2015 09:56

Leerlingregistratie regio Lekstroom

Gemeente Houten Gemeente Houten

De regio Lekstroom gaat samenwerken op het gebied van leerlingregistratie.

De administratie van leerlingen werd tot voor kort door elke gemeente afzonderlijk gedaan. Gegevens werden uitgewisseld via het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt RMC. De Lekstroomgemeenten Lopik, Vianen, IJsselstein en Nieuwegein tekenen hiertoe een overeenkomst. Daarmee gaan zij hetzelfde systeem gebruiken als de gemeente Houten van plan is.

Beter volgsysteem: Een goede leerlingadministratie is belangrijk om vroegtijdig jongeren te kunnen signaleren die ondersteuning nodig hebben. Jongeren die veelvuldig uitvallen kunnen soms met een steuntje in de rug hun schoolcarrière weer oppakken en succesvol afronden.
De Lekstroomgemeenten werken al jaren intensief samen. De Lekstroomgemeenten zien veel voordelen in een gezamenlijke administratie. Met het nieuwe systeem kunnen leerlingen in de Lekstroom beter gevolgd worden in hun schoolcarrière en blijven jongeren in een kwetsbare positie beter in beeld, ook bij de overgangsmomenten in hun schoolcarrière of bij verhuizen binnen de regio. Zo verdwijnt geen leerling meer uit beeld.

Start per 1 augustus: De medewerkers zullen per 1 augustus met het systeem gaan werken met als standplaats het Stadshuis in Nieuwegein.