maandag, 17 december 2012 11:45

Delta Sports klimt naar tweede plaats

De wedstrijd van 1 december tussen VOP en Delta Sports was in de 57e minuut bij een 0 – 1 stand gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Het doelpunt was tot stand gekomen door een benutte strafschop in de 20e minuut van Stefan Dijs.

Op 15 december stond het resterende deel op het programma. Omdat beide teams goed meedoen om de bovenste plaatsen beloofde het 33 spannende minuten te worden. Een spannende pot werd het; in menig wedstrijd valt minder te zien dan in het halfuur van zaterdag.

De wedstrijd werd hervat zoals geëindigd met een vrije trap voor VOP. Al na korte tijd ontstond een hectische situatie voor het doel van Delta Sports, geluk dat de bal er niet in wilde. Uit een tegenaanval direct daarna kopt Lennart de bal op de lat bij VOP. Na 10 minuten weet VOP de verlossende 1 - 1 te scoren. Een hoekschop, een scrimmage voor het doel en nu wel raak.

Met dit scenario was van te voren door Delta rekening gehouden, vandaar de koppies niet naar beneden maar de mouwen omhoog. Drie minuten laten een goed opgezette aanval van Delta. Sven krijgt de bal op het middenveld aangespeeld, ziet de ruimte en slalomt zich langs drie spelers van VOP. Zijn pass opzij kan vervolgens door Harmen niet gemist worden 1 - 2.

Op de uitstekend bespeelbare grasmat gaat het vervolgens heen en weer, waarbij VOP het probeert, maar een volwassen wordende Delta de zaakjes goed op orde heeft.

Tien minuten voor tijd valt de beslissing: na goed uitverdedigen, krijgt Harmen de bal op rechtsmidden in de loop aangespeeld. Hij omspeelt zijn back, snijdt naar binnen en scoort langs de uit zijn doel komende keeper 1 – 3. De rest is formaliteit.
Delta gaat tevreden terug naar Houten wetende dat zij de winterstop ingaat op de 2e plaats met 1 punt achterstand op de koploper TOV.

Arjen Wildvank, Jonathan vd Kamp, Remco Helms, Sander de Borst, Joey vd Horst, Harmen v Genderen, Bas Geurts (c), Sven Coté, Bas Janmaat (Kay Vijfvinkel), Timon v Genderen en Lennart Dubbeldam.
Wisselspelers: Guido Burkstra en Derryl Taalman.