zaterdag, 12 september 2015 13:29

De Krachtfabriek wint de eerste Ad Oele prijs

Voor de eerste keer is op donderdag 10 september de AD OELE prijs uitgereikt. Tijdens de PvdA ledenvergadering is de prijs overhandigd aan Wout Schut, bedenker van De KrachtFabriek. 

De AD OELE-prijs is een aanmoedigingsprijs voor een persoon, organisatie of activiteit, die zich op inspirerende wijze inzet voor de samenleving.  De prijs is een aanmoediging om de voorbeeldfunctie voort te zetten. Onder een inspirerende activiteit verstaan we:  een baanbrekend initiatief; inspirerend voor anderen; innovatief; een voorbeeld voor anderen dat navolging verdient; een activiteit waaruit durf en moed blijkt;  en een initiatief met een veelbelovend karakter of bijzonder resultaat. Aan de prijs is een geldbedrag van € 500,- verbonden.

De KrachtFabriek is sinds de zomer van 2013 in korte tijd tot bloei gekomen met nu meer dan 200 inspiratoren (deelnemers). Het initiatief is niet onopgemerkt gebleven en het afgelopen jaar al vele malen op een positieve manier in beeld gekomen bij de inwoners van Houten. Ook landelijk heeft het initiatief veel aandacht gekregen.

Uit het jury rapport: De KrachtFabriek is zeer vernieuwend in haar doelstelling en haar manier van werken, het enthousiasme en plezier spatten er vanaf. Het idee en het werk van de Krachtfabriek is overdraagbaar, bereikt veel mensen en heeft veel impact op mensen. Niet alleen als inspiratie, maar ook in het daadwerkelijk realiseren van werk, het ontsluiten van creativiteit en het leggen van verrassende verbindingen.
De naamgever van de prijs, Ad Oele is lid van de PvdA sinds de oprichting in 1946. Hij woont sinds 1988 in Houten na zijn vertrek als Commissaris van Drenthe. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en het  Europees Parlement en burgermeester van Delft. Ad is een veelzijdige socialist zonder bombarie,  door zijn ervaring in de wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek een veel gevraagd adviseur. De PvdA Houten is verheugd dat Ad Oele zijn instemming heeft verleend aan het instellen van de stimuleringsprijs die zijn naam draagt.

Het juryrapport kunt u hier inzien: Rapport AD OELE prijs 2015

Jocko heeft een impressie gemaakt van de uitreiking met een toelichting van Ad Oele en Anneke Dubbink