dinsdag, 18 december 2012 12:43

ZwerfAfvalPakkers voor inzet beloond

Wethouder Kees van Dalen (beheer openbare ruimte) heeft op 13 december in Kringloopwinkel Houten ZwerfAfvalPakkers (ZAP) in het zonnetje gezet. In de kringloopwinkel reikte hij hen een oorkonde en een ZAP-speldje uit. GroenLinks-raadslid Tijm Corporaal gaf bij die gelegenheid een toelichting op zijn voorstel om buurtambassadeurs te werven.

Grote betrokkenheid

ZwerfAfvalPakkers zijn inwoners in alle leeftijdscategorieën, die zich vrijwillig inzetten om hun buurt netjes te houden door het opruimen van zwerfafval. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan een schonere omgeving waarin mensen zich prettiger en veiliger voelen. Kees van Dalen: 'Het is een mooi compliment dat de grote betrokkenheid van onze vrijwilligers zelfs landelijk is opgemerkt. Houten is benoemd tot ZAP-gemeente van het jaar 2012.' De gemeente betrekt en faciliteert niet alleen inwoners, maar ook scholen, verenigingen en bedrijven om de directe omgeving schoon te houden. Wethouder Kees van Dalen in gesprek met twee jonge ZwerfAfvalPakkers  Wethouder Kees van Dalen reikt de oorkonde uit aan twee jongeren. Op de achtergrond drie acteurs in blauwe jassen, die de uitreiking ondersteunden.

Buurtambassadeurs gezocht

Voor de landelijke Opschoondag op 9 maart 2013 zoekt de gemeente buurtambassadeurs. Meer informatie vindt u op www.houten.nl/houtenschoon onder opschonen in de buurt.

Read more https://www.houten.nl/nieuws/artikel/1610/