vrijdag, 02 oktober 2015 14:02

Platform Maatschappelijk Ondernemen steekt handen uit de mouwen

Woensdag 30 september gingen bestuursleden en partners van het Platform Maatschappelijk Ondernemen aan de slag bij de Beleefboerderij aan de rand van Houten. Met veel enthousiasme werd een nieuw kippenhok in elkaar gezet en gebeitst. Aan het einde van de middag namen de kinderen én de kippen het hok officieel in gebruik.

'Het bestuur en partners komen twee keer per jaar bij elkaar om over maatschappelijke betrokkenheid binnen Houten te spreken. Vandaag kozen we ervoor om zelf actief aan de slag te gaan. Het is een prachtige manier om te netwerken en aan het einde van de middag is er ook nog eens een mooi resultaat,' vertelt Niels van Dongen, voorzitter van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten.

De Beleefboerderij werkt samen met gezinshuisouder GezinsKring ’t Huys. Een gezinskring waar zes uit-huis-geplaatste kinderen wonen. Twee van deze kinderen kunnen wegens ernstige traumatische ervaringen geen onderwijs volgen. Voor hen is er een plek op de Beleefboerderij van boerin en pedagoog Marloes Janssen. 'In het reguliere onderwijs staat onderwijs voorop en wordt zorg geboden waar nodig. Hier is het andersom,' vertelt Marloes. 'We bieden in de eerste plaats zorg en waar het kan bieden we onderwijs.'

Terwijl bestuursleden en partners van het Platform de laatste hand legden aan het kippenhok, kwamen de kinderen enthousiast een kijkje nemen. 'Wow, dit is echt vet!,' riepen ze in koor. Natuurlijk moesten de haan en de kip hun nieuwe hok uitproberen. De kinderen pakten de dieren liefdevol op en zetten ze voorzichtig in het hok. Daarna was het tijd om samen met de kinderen te proosten. Een waardevolle en leuke middag, zo concludeerde iedereen.

Meer informatie vindt u op www.pmohouten.nl. Heeft u een specifieke vraag? Bel dan gerust met PMO, telefoonnummer 06 8125 8455 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..