donderdag, 15 oktober 2015 09:12

Getrainde vrijwilligers bieden onafhankelijk clientondersteuning

Sinds 2015 valt cliëntondersteuning onder de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Een aantal vrijwilligers heeft een training gevolgd voor cliëntondersteuning. Denkt u hierbij onder andere aan leden van ouderenorganisaties en Stichting Gehandicaptenbelangen (SGH). Zij ondersteunen inwoners bij het duidelijk krijgen van hun hulpvraag.

Medewerkers van de Stichting MEE, welzijnsconsultenten van Van Houten&co. en begeleiders van zorgorganisaties bieden al langer cliëntondersteuning aan. Onlangs zijn hier in Houten getrainde vrijwilligers aan toegevoegd. Vrijwilligers van onder andere de ouderenorganisaties en de SGH kunnen hun deskundigheid inbrengen bij cliëntondersteuning. De gemeente bekostigde de training. De deelnemers leerden onder andere hoe ze bij een cliënt de hulpvraag helder kunnen krijgen. Ook kregen de deelnemers inzicht in welke voorzieningen er in Houten al zijn. Inmiddels zijn acht vrijwilligers getraind als cliëntondersteuner. Het Sociaal Loket helpt de inwoner op weg om de vrijwilliger te vinden die het beste bij hem of haar past. Het Loket beschikt over de profielen van de vrijwilligers.

Hoe werkt het?

Een inwoner heeft een afspraak met een medewerker van het Sociaal Loket of het Sociaal Team. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor een (her)indicatie voor huishoudelijke ondersteuning of aanvraag van een rolstoel. Dan kan het zo zijn dat iemand het lastig vindt om uit te leggen wat hij of zij precies nodig denkt te hebben. Of de inwoner overziet niet alle problemen en oplossingen. Of er is hulp nodig bij het maken van keuzes. Het is dan altijd goed om een familielid, vriend of een buurman of -vrouw mee te nemen naar dit gesprek. Twee horen meer dan één.
Lukt dit niet? Dan kunnen cliëntondersteuners uitkomst bieden. Zij helpen door het gesprek met de inwoner goed voor te bereiden. Ook kan deze meegaan naar het gesprek. Een cliëntondersteuner zal nooit rechtstreeks met de gemeente overleggen voordat de inwoner hiermee heeft ingestemd.

Kosten

Cliëntondersteuners zijn onafhankelijk. Cliëntondersteuners zijn er speciaal voor inwoners met een hulpvraag. De geboden hulp is gratis. Zij nemen geen beslissing over een aanvraag voor ondersteuning of een voorziening.

Openingstijden Sociaal Loket

Het Sociaal Loket Houten is gevestigd in het gemeentehuis aan Het Onderdoor 25.
Op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur kunnen inwoners zonder afspraak binnenlopen of bellen, tel. 030 – 63 92 611. Mailen kan ook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..