donderdag, 20 december 2012 17:57

Bouw Hof 5 in Castellum West van start

Wethouder Herman Geerdes gaf vrijdag 14 december het startsein voor de bouw van 31 woningen in Hof 5 van Castellum West. Hij deed dat door de eerste vloerplaat te leggen.

De woningen komen vlakbij het vorig jaar opgeleverde winkelcentrum Castellum te liggen. Twintig van de 31 woningen zijn bestemd voor de verhuur, waarvan een deel in de sociale sector. Daarmee heeft woningcorporatie Viveste de Houtense inwoners weer wat te bieden.
De andere elf woningen zijn koopgarantwoningen. Lukt het niet deze woningen te verkopen, dan worden ze omgebouwd tot sociale huurwoningen, beloofde woningcorporatie Lekstede uit Vianen, die eveneens bij de bouw betrokken is. Alle aanwezigen waren het er over eens dat het heel bijzonder is dat het in deze moeilijke tijd toch lukt om te starten met de bouw. Dat gold zeker ook voor wethouder Herman Geerdes, die ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft. "Houten is de plek in Nederland waar het nog gebeurt”, zei hij, “en daar zijn we in Houten trots op". Volgens hem laat dat zien dat Houten nog steeds een aantrekkelijke gemeente is.
De start van de bouw van Hof 5 is ook belangrijk voor het afbouwen van Castellum. De opzet met groen en waterpartijen draagt bij aan de leefbaarheid. Wethouder Geerdes wil de samenwerking tussen de partijen die nu bij de bouw betrokken zijn dan ook graag uitbreiden, zodat de wijk verder kan worden afgewerkt.
Eerder is men in Castellum West al begonnen met de bouw van 44 woningen. Ook daarvan is er nog een aantal te koop.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/december/20/bouw_hof_5_in_castellum_west_van_start