maandag, 26 oktober 2015 10:13

Nederland Leest: lees- en schrijffeest in de Bibliotheek

A.L. Snijders uitvinder van het 'zeer korte verhaal' A.L. Snijders uitvinder van het 'zeer korte verhaal' Afdh Uitgevers www.afdh.nl

De hele maand november staat de Bibliotheek Houten in het teken van de 10e editie van Nederland Leest, de grootste nationale leespleziercampagne in Nederland. A.L. Snijders, de uitvinder van het ‘zeer korte verhaal’ (zkv), heeft voor dit jubileum de bundel ‘Korte verhalen’ samengesteld, die leden (vanaf 18 jaar) en Vrienden van de Bibliotheek cadeau krijgen.

De Bibliotheek Houten-Centrum nodigt alle inwoners van Houten uit om zaterdag 7 november de Dag van de Bibliotheek mee te vieren. Ontdek waar de Bibliotheek voor staat, wat die doet en wat er allemaal kan.

Bezoekers kunnen de hele dag op de Boekenmarkt grasduinen tussen de boeken die de Bibliotheek in de opruiming doet en tussen 10.00 en 12.00 uur inlopen bij het e-bookspreekuur.
Belangstellenden voor een leeskring kunnen zich aanmelden voor de leeskringbemiddeling (12.00-13.00 uur).
Wie zelf wil schrijven kan meedoen aan de workshop Zeer korte verhalen schrijven, van 13.30-16.00 uur (niet gratis, aanmelden, zie website).
Kinderen van 4-6 jaar kunnen om 13.30 uur komen luisteren naar het verhaal ‘Held op sokken’ en na afloop knutselen.
Het werkstukspreekuur, van 14.00-15.30 uur, is voor kinderen van 9-14 jaar met vragen als ‘hoe kies ik een onderwerp?’ en ‘waar vind ik goede informatie?’.

Kijk op www.bibliotheeklekijssel.nl/nederlandleest voor alle informatie over de activiteiten, interessante weetjes en leuke extra’s.