dinsdag, 17 november 2015 13:45

Wethouder Rensen neemt eerste zakje watervogelvoer in ontvangst

Wethouder Rensen neemt eerste zakje watervogelvoer in ontvangst http://www.zwanenbeheerhouten.nl/

Wethouder Jocko Rensen (dierenwelzijn) ontvangt donderdag 19  november uit handen van Yvonne Witteveen (Zwanenbeheer Houten) het eerste kleine  zakje watervogelvoer. Dit gebeurt om 14.00 uur in Dierenspeciaalzaak Speelberg  in Houten.

Het is een gewoonte die goed bedoeld is: samen met de kinderen  de eendjes/zwanen te voeren. Maar brood geven aan eenden, zwanen en andere watervogels is minder aardig voor de dieren dan u denkt. Voor de vogels en het  milieu heeft dit allerlei negatieve gevolgen. Brood voldoet bijvoorbeeld niet  aan de voedingseisen van watervogels. Het is te eenzijdig en heeft niet de  juiste mineralen en vitaminen die ze nodig hebben. Ook bevat brood teveel zout;  waardoor de watervogels een vol gevoel krijgen en dus minder natuurlijk voedsel  tot zich nemen.

In het belang van de gezondheid van zwanen en andere watervogels  is Zwanenbeheer Houten op zoek gegaan naar alternatieven. Het is bijvoorbeeld  veel beter om watervogelvoer te voeren. Dat was echter uitsluitend verkrijgbaar  in grote zakken van 15 kilo. En dat gaat natuurlijk niemand kopen. 

In gesprek met Zwanenbeheer Houten heeft Dierenspeciaalzaak  Speelberg aangeboden om een grote zak met watervogelvoer aan te schaffen en het  voer te verkopen in kleinere zakjes van één kilo.

Vanaf donderdag 19 november zijn deze zakjes bij Speelberg te  koop voor twee euro per stuk.