maandag, 14 december 2015 10:00

Uitvoering Jeugdgezondheidszorg door één organisatie

Vanaf 1 januari 2016 gaat de GGD regio Utrecht de hele Jeugdgezondheidszorg (JGZ) uitvoeren in de gemeente Houten. Het gaat om de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0–4 en 4-18 jaar, die voorheen door twee verschillende organisaties werd uitgevoerd.

De JGZ is bij de meeste mensen bekend vanwege de contactmomenten op de consultatiebureaus. Hier worden de kinderen ingeënt, gewogen en gemeten. Eventuele problemen worden vroegtijdig gesignaleerd. Wethouder Jeugd Michiel van Liere: “Door alle zorg bij één organisatie onder te brengen, blijft het kind ook na het vierde jaar goed in beeld en kan er beter worden doorverwezen”.

Keuze voor GGD regio Utrecht

Tot op heden voert Vitras de jeugdgezondheidszorg uit voor de kinderen van 0-4 jaar. De gemeente Houten is hier op zich tevreden over, maar de overgang van deze categorie naar de GGD regio Utrecht biedt voordelen. Wethouder Volksgezondheid Jocko Rensen: “door de hele jeugdgezondheidszorg bij de GGD regio Utrecht te beleggen, is er een betere samenhang tussen de jeugdgezondheidszorg en de algemene gezondheidszorg van de GGD en is er meer continuïteit voor kinderen en hun ouders”.

Zelfde mensen en adressen

Met de keuze voor de GGD regio Utrecht wordt de samenwerking met Vitras voor de jeugdgezondheidszorg beëindigd. De gemeente Houten is blij dat medewerkers van Vitras in dienst komen bij GGD regio Utrecht. Hierdoor blijven ze de werkzaamheden op de consultatiebureaus uitvoeren. Voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar in Houten verandert er daardoor niets. Ook de locatie van het consultatiebureau blijft hetzelfde. Alle ouders krijgen van de GGD regio Utrecht een brief over de overgang per 1 januari 2016.

Meer informatie over de overgang kunt u lezen op www.ggdru.nl. De GGD regio Utrecht is te bereiken via tel. (030) 460 00 46 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur) of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.