maandag, 04 januari 2016 12:16

Jaarlijkse Scholenmarkt 2016

Jaarlijkse Scholenmarkt 2016 Jaarlijkse Scholenmarkt 2016

In het Wellantcollege aan de Randhoeve is op donderdag 14 januari de jaarlijkse scholenmarkt. Tussen 19.00 en 21.00 uur presenteren instellingen voor voortgezet onderwijs uit de regio zich aan Houtense leerlingen uit groep 8 van de basisschool én hun ouders.

Voor veel aankomende brugklassers is de scholenmarkt de eerste kennismaking met het voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben via hun eigen school of de gemeente een uitnodiging ontvangen.

Deelnemende scholen

Houtense scholen met een stand op de markt zijn College de Heemlanden, het Wellantcollege en Houtens. Er zijn ook scholen en/of scholengemeenschappen voor vmbo, havo en/of vwo uit onder meer Culemborg, Nieuwegein en Utrecht. De scholenmarkt voorziet in een duidelijke behoefte: veel bezoekers van voorgaande edities spraken hun waardering uit voor de markt.

Piek in bezoekers
De gemeente wil al te grote pieken in het aantal bezoekers voorkomen. Daarom zijn leerlingen van basisscholen ten oosten van de spoorlijn in Houten tussen 19.00 en 20.00 uur uitgenodigd. Wie ten westen van het spoor naar school gaat, is welkom van 20.00-21.00 uur.

De parkeerruimte is beperkt, dus kom op de fiets. De gemeente wil de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken.