donderdag, 21 januari 2016 11:14

Wijkserviceteam Reinaerde in het nieuw

Wijkserviceteam Reinaerde in het nieuw Wijkserviceteam Reinaerde in het nieuw

Het wijkserviceteam van dagcentrum de Weteringhoek van Reinaerde in Houten heeft vandaag van de gemeente een afvalkar, werkhandschoenen en -hesjes en t-shirts gekregen.

Hiermee kunnen de leden van het team – cliënten van Reinaerde – beter en veiliger hun werk doen. Zij prikken papier en ander vuil op en zorgen zo voor een schone omgeving. Het wijkserviceteam doet dit op verschillende plekken in Houten, zoals op Het Rond en op De Kruisboog. De gemeente is blij met de inzet en wil het team goed faciliteren zodat de cliënten veilig en prettig kunnen werken. Met de hesjes aan zijn ze zichtbaar en herkenbaar op straat. De kar met afvalzakken eraan maakt het werk gemakkelijker.

Op De Kruisboog is een bijzondere samenwerking ontstaan. Hier pauzeert het team halverwege de ochtend op de Berg en Boschschool. Zij krijgen koffie en thee van de leerlingen, die een vorm van autisme hebben. Wat hen bindt, is dat zowel cliënten als de leerlingen nieuwe vaardigheden leren. Met als doel de zelfredzaamheid en zelfstandigheid te vergroten.

Bij dagcentrum de Weteringhoek van Reinaerde aan de Draaiburg 3 kunnen kinderen en volwassenen met een beperking vaardigheden leren om mee te kunnen doen in de maatschappij.