vrijdag, 28 december 2012 13:35

Obs Ridderspoor doet mee aan Schoenmaatjes

Op obs Ridderspoor hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 mee gedaan met de actie Schoenmaatjes. De kinderen toveren een simpele schoenendoos om tot een onvergetelijk cadeau voor een ander kind.

Schoenmaatjes is een actie van de ontwikkelingsorganisatie Edukans waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor kinderen in arme landen. De afgelopen jaren zijn 2 miljoen kinderen verrast met een prachtig cadeau.
In 2011 deed de onderbouw ook al mee aan deze actie. Doordat de kinderen en de leerkrachten zo enthousiast waren, werd er besloten om dit jaar ook weer mee te doen, zodat dit goede doel nogmaals gesteund kon worden.

Alle kinderen brachten hun versierde, gevulde doos op 7 december mee naar school. De versierde dozen hadden alle kleuren van de regenboog. Ze waren goed gevuld met allerlei leuke attenties voor een ander kind aan de andere kant van de wereld.
Sommige kinderen hadden er zelfs foto’s van zichzelf bij gedaan, zodat het kind kon zien van wie hij of zij deze doos kreeg. Op 21 december brachten onze hulpouders, met drie auto’s vol, de dozen naar het inleverpunt in Nieuwegein.
De dozen worden in het voorjaar uitgedeeld in landen als Ghana, Irak, Malawi en Oeganda. Veel kinderen daar leven in moeilijke omstandigheden. Een cadeau om nooit te vergeten.

Read more http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/december/28/obs_ridderspoor_doet_mee_aan_schoenmaatjes