dinsdag, 16 februari 2016 15:55

Gratis workshops ‘Energie besparen met uw VvE’

Steeds meer woningeigenaren maken hun huis energiezuiniger. Maar dat ligt soms wat complexer als je lid bent van een vereniging van eigenaren (VvE). Daarom organiseert 'U-Thuis', een samenwerking tussen 15 gemeenten in de regio Utrecht, vanaf eind maart de cursus ‘Energiebesparen voor VvE’s’.

De cursus wordt uitgevoerd door Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) en de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU).

Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, waarop telkens een ander thema centraal staat: proces, financiën en techniek.
Met inbreng van verschillende experts gaan we in op vragen als: Welke maatregelen passen bij de woningen? Hoe kunnen energiebesparing en duurzame energie in onderhoudsplannen worden meegenomen? Welke ambities passen binnen de begroting van de VvE? En welke stappen zijn nodig om andere leden mee te krijgen?

Het programma is samengesteld in samenwerking met VVE Belang en verschillende VvE’s in de regio. De bijeenkomsten zijn ook los van elkaar te volgen.

De cursusavonden zijn 29 maart, 19 april en 17 mei. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de NMU: www.nmu.nl/nieuws/11257.
Daar staat ook extra informatie over het programma. De avonden vinden plaats op nader te bepalen locaties in de regio.

De gemeenten die samenwerken in 'U-Thuis' zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.