zondag, 21 februari 2016 08:15

IkPas en u?

De gemeente Houten doet mee aan de landelijke campagne 'IkPas'. De campagne start op 2 maart a.s. en daagt mensen uit om dertig dagen geen alcohol te drinken. Wethouder Jocko Rensen van Welzijn en Volksgezondheid gaat deze uitdaging aan. Doet u ook mee? Geef u op via www.ggdru.nl/IkPas.

De gemeente Houten wil ook graag van ouders en jongeren horen wat wel of niet werkt als het gaat om het matigen van alcoholgebruik.

Wethouder Rensen: ‘Ik doe mee aan IkPas omdat ik graag het goede voorbeeld wil geven. Niet alleen aan mijn kinderen maar aan iedereen in Houten met kinderen tussen de 10 en 18 jaar. Meedoen maakt me ook bewust van mijn eigen alcoholgebruik. Het gesprek hierover aangaan en concrete afspraken maken met kinderen werkt. Het blijkt dat jongeren minder drinken als ouders een goed voorbeeld geven en regels stellen over alcoholgebruik.’

Ouders geven voorbeeld

Het drinken van alcohol is bij veel mensen een gewoonte: gedachteloos een wijntje inschenken tijdens het koken, een biertje pakken bij de voetbalwedstrijd, een glaasje voor het slapen gaan. Gewoontedrinken gebeurt al snel en onbewust geeft u uw kinderen hiermee een voorbeeld. Of jongeren vroeg beginnen met roken of drinken heeft alles te maken met de houding van ouders.

Discussieer mee

Sommige mensen vinden dat de overheid zich niet moet bemoeien met het alcoholgebruik van inwoners. Zij ervaren de IkPas campagne als betuttelend. De gemeente Houten is benieuwd hoe u hierover denkt. Wat werkt wel en wat niet als het gaat om het terugdringen van alcoholgebruik bij jongeren? Kan het op een feestje ook gezellig zijn als er geen alcohol wordt gedronken? Op het online discussieforum Argu kunt u hierover meepraten. De gemeente Houten hoort graag uw mening rondom het onderwerp alcoholgebruik onder jongeren www.argu.co/houten.

Deelnemen

Deelnemen kan alleen, maar ook in een groep. Bijvoorbeeld met ouders uit de groep van uw kind. Het jongerenwerk van Van Houten&co doet ook weer mee. Geef net als vele anderen het goede voorbeeld en doe mee aan IkPas. Aanmelden kan via www.ggdru/IkPas. Ervaringen uitwisselen en elkaar stimuleren kan via de Facebookpagina www.facebook.com/ikpasinderegioUtrecht.