zondag, 06 maart 2016 19:21

Kleine Zaal Aan de Slinger officieel geopend

Kleine Zaal Aan de Slinger officieel geopend Jeroen Smeets

Vrijdag 4 maart is de nieuwe Kleine Zaal van Theater Aan de Slinger te Houten officieel geopend. Het was een feestelijke avond, met veel genodigden, een afwisselend programma en natuurlijk het officiële moment.

Arjen Berendse, directeur/bestuurder van Aan de Slinger: “Vanaf de Grote Theaterzaal, waar eerst de films werden gedraaid, hebben we een 35mm-film gespannen naar de Kleine Zaal op de tweede verdieping. Wethouder Kees van Dalen knipte het filmlint door. Zijn symbolische handeling maakte het officieel: de nieuwe zaal, waar wij zo trots op zijn, is geopend!” Natuurlijk moest de nieuwe Kleine Zaal tijdens de openingsavond ingewijd worden en werd de Italiaanse film ‘I Nostri Ragazzi’ vertoond. Daarnaast genoten de genodigden van de voorstelling ’For you legs only’, met onvergetelijke en vergeten dansscènes uit de filmhistorie, begeleid door de uitbundige jazz van het muziekgezelschap I Compani.

Onder de genodigden waren onder andere de burgemeester en alle wethouders van Houten, de betrokken bedrijven en leveranciers van de bouw van de zaal en de Filmfans. De Filmfans hebben gedoneerd, een vorm van crowdfunding waarmee ze de zaal mede mogelijk hebben gemaakt. Ook waren de ruim 55 vrijwilligers van Aan de Slinger te gast. Door hun enthousiasme en inzet is het voor Aan de Slinger mogelijk het grote aantal voorstellingen, films en andere activiteiten te realiseren.

In de nieuwe zaal worden niet alleen meerdere keren per week de films van Film Aan de Slinger getoond. Ook wordt vanaf komend seizoen 2016-2017 jong cabaret- en muziektalent gepresenteerd. Door de inschuifbare tribune is de zaal multifunctioneel: overdag wordt de zaal gebruikt als dramalokaal en collegezaal door de aangrenzende middelbare school.

In economisch moeilijke tijden heeft Aan de Slinger het aangedurfd zelf te investeren in de bouw van deze tweede zaal. Stichting Aan de Slinger heeft de totale investering van circa € 300.000,- bekostigd door middel van een lening, eigen gespaarde middelen, sponsoring, fondsenwerving en crowdfunding. De lening wordt afbetaald door hogere opbrengsten, te verwachten uit grotere aantallen (film)bezoekers en meer verhuur van beide zalen.