woensdag, 09 maart 2016 14:51

Uitvoering 'Dansende Woorden' in Theater Aan de Slinger

Uitvoering 'Dansende Woorden' in Theater Aan de Slinger Uitvoering 'Dansende Woorden' in Theater Aan de Slinger

Dansende Woorden is een project waarin jongeren kennismaken met elkaars poëzie, beeldende kunst en dans.

Het is een project van Educatie Aan de Slinger in samenwerking met College de Heemlanden en vijf Houtense dansscholen: Balletschool Helen Wilson, Dansstudio Olga van Koningsbrugge, Shine, Stardance Studio’s en My Motion.

College de Heemlanden organiseert jaarlijks een gedichtendag voor leerlingen van Atheneum 3. De leerlingen schrijven gedichten in verschillende talen en over verschillende onderwerpen. Van deze gedichten wordt een selectie naar de dansscholen gestuurd. De dansscholen kiezen enkele gedichten uit en maken bij elk gedicht een eigen choreografie.

Dit jaar is er een kunstvorm bijgekomen: beeldende kunst. Leerlingen van College de Heemlanden hebben kunstwerken gemaakt, waarvan een selectie naar de dansscholen is gestuurd. Bij elk kunstwerk wordt een dans gemaakt.

Voor het project Dansende Woorden gaan leerlingen van deze vijf Houtense dansscholen de uitdaging aan en onderzoeken de relatie tussen deze kunstvormen en dans. Samen met de makers van de gedichten en kunstwerken gaan wij langs bij de repetities van de dansscholen, zodat de leerlingen kennis kunnen maken met de dansers en er een mooie uitwisseling plaats kan vinden. Alle deelnemers nemen actief deel aan de afsluitende voorstelling.

Op de dag van de voorstelling worden de gedichten en het beeldend werk tentoongesteld in de foyer. De voorstelling wordt op zondagmiddag 20 maart om 14.30 uur opgevoerd in Theater Aan de Slinger. Kaarten kosten €5,- en zijn te bestellen via www.theateraandeslinger.nl