zondag, 13 maart 2016 17:11

C-jongens Taurus Nederlands Kampioen!

C-jongens, bovenste rij vlnr: Stan, Martijn, Kjell, Tijn, Robin, Rik, Jan, Ewoud, Jouke en Stijn.  Onderste rij vlnr: Ian, Jip, Gijs en Lorenzo. C-jongens, bovenste rij vlnr: Stan, Martijn, Kjell, Tijn, Robin, Rik, Jan, Ewoud, Jouke en Stijn. Onderste rij vlnr: Ian, Jip, Gijs en Lorenzo.

Zaterdag 12 maart was de finaledag voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Volleybal. Taurus had zich via de voorrondes geplaatst met twee teams: de C-jongens (12-13 jaar) en de A-jongens (16-17 jaar). De C-jongens zijn kampioen van Nederland geworden, de A-jongens vierde.

C-jongens

De C-jongens waren zonder één set te verliezen tot de finaleronde doorgedrongen. Daarmee waren ze één van de favorieten voor de titel, samen met Orion uit Doetinchem, die zaterdag het voordeel hadden in hun eigen hal te mogen spelen. De dag begon met poulewedstrijden, met onder andere het sterke Orion als tegenstander. De poulefase sloot Taurus als winnaar af; Orion maar nipt achter zich latend.

In de kruisfinale was Alterno uit Apeldoorn, de nummer 2 van de ander poule, de tegenstander. Taurus liet Alterno geen moment in de wedstrijd komen en won met grote overmacht. Orion had in de andere kruisfinale van Sliedrecht Sport gewonnen en was daarom in de finale voor de tweede keer die dag de tegenstander. De eerste set ging overtuigend naar Taurus, maar de tweede set kregen de jongens het moeilijk. Net als de jongens in het veld, konden ook de Taurus-fans op de tribune niet op tegen het Orion-legioen. De thuisspeelploeg ging er met de tweede set vandoor en dus moest er een derde set gespeeld worden om de beslissing te brengen. De Taurus-jongens herpakten zich en begonnen sterk. De voorsprong die ze opbouwden gaven ze niet meer uit handen en de titel was een feit. De sterke C-jongens van Taurus mogen zich terecht Nederlands Kampioen noemen. Een hele knappe prestatie van dit talentvolle team, onder leiding van coaches Martijn Pepers, Roger Leeman en Jan Vrerink!

A-jongens

De A-jongens hadden zich minder makkelijk voor de finaleronde geplaatst dan de C-jongens, maar kwamen de poulefase knap door door tweede te worden in de poule. De tegenstander in de kruisfinale was Rijswijk. De jongens begonnen slecht aan de eerste set en kwamen meteen al op flinke achterstand. Die achterstand werd wel nog wat ingelopen, maar de set ging naar Rijswijk. De tweede set was erg spannend, maar ging met het kleinst mogelijke verschil van 2 punten nipt ook naar Rijswijk. In de wedstrijd om de 3e plaats tegen SSS Barneveld sloeg de vermoeidheid toe en de wedstrijd ging met 0-2 verloren. Maar ook hier een knappe prestatie van de A-jongens in een sterk deelnemersveld, waar de onderlinge verschillen klein waren.