woensdag, 16 maart 2016 12:32

Burgernet uitgebreid met mail en app!

De inzet van Burgernet is vanaf 14 maart uitgebreid met e-mailberichten. Dit geldt voor Houten, Nieuwegein en Vianen. Burgernetmails attenderen de deelnemers op lokale veiligheidssituaties en die kunnen daar direct op reageren. Hiermee leveren inwoners een actieve bijdrage aan de veiligheid in de wijk.

 Burgernetmail

Deelnemers van Burgernet ontvangen zoekacties op de telefoon via een spraak- of sms-bericht. Nu is hier ook e-mail aan toegevoegd. Burgernetmails worden verstuurd na een woninginbraak. Als er in de buurt is ingebroken, ontvangen Burgernetdeelnemers in de omgeving een e-mail met het verzoek om te reageren als zij informatie hebben over de woninginbraak. In de mail worden ook tips gegeven hoe een woninginbraak te voorkomen is. In de toekomst kan de Burgernetmail ook worden ingezet voor andere incidenten dan woninginbraak. Meer weten over Burgernetmail? Kijk op www.politie.nl

Burgernetapp

Met de Burgernetapp ontvangt u de actieberichten voor de omgeving waar u zich op dat moment bevindt. Dus ook buiten Houten. De Burgernetapp is speciaal ontwikkeld om het bereik van Burgernetacties te vergroten. Zo kunnen smartphonegebruikers overal en altijd zoeken naar verdachte of vermiste personen. U kunt de Burgernetapp gratis downloaden in de App-store (OS) en de Play-Store (Android). De app houdt geen locatiegegevens van de gebruikers bij. Veel Burgernetdeelnemers maken al gebruik van de app. Zo kunnen ze ook buiten hun woonplaats een bijdrage aan de veiligheid.

Samen voor een veilige buurt

De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Wij werken hierbij graag samen met inwoners. Met deze uitbreiding van Burgernet verwachten wij meer informatie te ontvangen, waardoor we bij voorbeeld meer inbraken oplossen of weten te voorkomen. Zo werken we samen aan een veilige woon- en werkomgeving. Eerder zijn met deze aanpak al positieve ervaringen opgedaan. Burgernetmail wordt stapsgewijs ingevoerd in het hele land.

Doe mee met Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk van politie, gemeente en burgers. Sinds 1 maart 2016 is Burgernet in alle gemeenten in Nederland operationeel. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun telefoon als de politie op zoek is naar een vermiste persoon of een verdachte van een misdrijf met de vraag mee uit te kijken. In een aantal gemeenten is daar nu Burgernetmail aan toegevoegd. Hoe meer Burgernetdeelnemers, hoe groter de kans op succesvolle acties. Aanmelden is eenvoudig. Kijk voor meer informatie en aanmelden op http://www.burgernet.nl