dinsdag, 22 maart 2016 07:18

Dansende Woorden 2016

Dansstudio Olga van Koningsbrugge, La mer, Roos Verdegaal klas A3E, Choreografe Merel Dansstudio Olga van Koningsbrugge, La mer, Roos Verdegaal klas A3E, Choreografe Merel Foto: Jos Karouw

Op zondag 20 maart was de voorstelling Dansende Woorden te zien in Theater Aan de Slinger. Aan deze voostelling werkten leerlingen van College De Heemlanden mee en 86 dansers van vijf Houtense dansscholen.

Leerlingen van College De Heemlanden maakten gedichten en beeldend werk en de dansers gingen op zoek naar de verbinding tussen poëzie/beeldend werk en dans. De gedichten werden voorgedragen en het beeldend werk werd door de makers toegelicht tijdens de voorstelling; een middag met twaalf prachtige dansen uiteenlopend van klassiek tot modern. In de foyer was een tentoonstelling ingericht met het beeldend werk en de gedichten. Er werd na afloop volop nagepraat door alle deelnemers, choreografen en familie en vrienden.
Dansend Woorden is een project van Educatie Aan de Slinger.

Bij dej foto: Een daverend applaus voor Dansende Woorden, een voorstelling uitgevoerd door 86 dansers van vijf Houtense dansscholen. Met medewerking van leerlingen van College De Heemlanden met gedichten van Zoë Wisselaar, Roos Verdegaal, Meike Silfhout, Daniël Situmeang, Femke Hassink en Lonneke Weterings en beeldend werk van Heleen de Kruijff, Rianne Veerman, Felix Hounjet, Lieke Graafmans en Eline Peek.