dinsdag, 22 maart 2016 07:20

Woodpeckers Dames-1 ligt op kampioenskoers!

Met nog drie wedstrijden voor de boeg, staat het eerste damesteam van Basketbalclub Woodpeckers 2 punten voor op de nummers 2 en 3.

Het eerste damesteam van Basketbalclub Woodpeckers is een combinatie van jong en oud en dat is goed te merken: de drie jongere speelsters liggen zowel qua reactie)snelheid als blessuregevoeligheid duidelijk voor op de zes meer ervaren speelsters. Afgelopen zaterdag speelden de dames tegen OSM Basketball uit Stichtse Vecht.

Aanvoerster Lauri Winkel vertelt: "OSM staat laatste. Op papier moesten we deze wedstrijd dus ruim kunnen winnen, maar zoals iedereen weet is het gevaar hiervan dat de scherpte ontbreekt en dat het gevaar van verliezen toch op de loer ligt. Coach Harriette besluit ons daarom lekker wakker te houden door te starten met een man-to-man verdediging met van tijd tot tijd full-court-press. Dat loopt de eerste periode lekker, maar de tweede periode wordt het minder. Toch gaan we de rust in met een stand van 41-19.”

Lauri vervolgt: “De tweede helft startten we in onze sterke zone-verdediging. Onze oorspronkelijke slechtste derde kwart blijft uit en we scoren lekker door. Ook verdedigend ging het beter; ik ging voor in de strijd en Adrie blokt iedereen de bucket uit. Janet imponeerde met een razendsnelle break, die werd beloond met een strakke pass van Andrea. Helaas kon Janet het nèt niet afmaken.”

De 3 H's (Helga, Helga en Harmien) waren goed voor vele rebounds. Andrea, Anouk en Bente onderschepten, vochten, renden, breakten en scoorden. Eindstand 80-26: ruim gewonnen dus! Nog drie wedstrijden winnen en het kampioenschap is binnen!

Basketbalclub Woodpeckers

Basketbalclub Woodpeckers is opgericht in 1976 met als doel het aanbieden van basketbal als breedtesport voor jeugd en volwassenen in Houten en omgeving. Daarnaast richt de club zich op de doorontwikkeling van jeugdtalenten. In totaal tellen de Woodpeckers momenteel ruim 250 actieve leden. Kijk voor meer informatie op de website: www.bcwoodpeckers.nl