maandag, 04 april 2016 09:33

Basketbalclub Woodpeckers viert feest!

Heren 1 toen en nu Heren 1 toen en nu

Basketbalclub Woodpeckers viert dit jaar het feit dat er veertig jaar actief gebasketbald wordt in Houten. De club viert feest en doet dat dit jaar met diverse activiteiten. Afgelopen zondag stond er een reünietoernooi op het programma.

Ongeveer honderd leden en oud-leden vierden afgelopen zondag het veertigjarig jubileum met een reünietoernooi in Sporthal de Slinger. Van jong tot oud, iedereen deed actief mee met diverse activiteiten, waaronder shootouts en onderlinge wedstrijdjes die op verschillende manieren gemixt waren.

Het hoogtepunt van de dag was een wedstrijd tussen de huidige en oud-spelers van Woodpeckers Heren-1. Een groot deel van de oud-spelers had speciaal voor deze gelegenheid hun oude wedstrijdtenue uit de mottenballen gehaald. In 4 x 5 minuten lieten de ‘oudjes’ zien het nog lang niet verleerd te zijn, maar moesten toch hun meerdere erkennen in de huidige spelers van het eerste herenteam.

Lauri Winkel is ‘Woodpecker’ van het eerste uur en vertelt hoe het allemaal ooit begon: “De vereniging is gestart op initiatief van mijn zus, een vriendin en mijzelf. Nadat we briefjes hadden opgehangen in Sporthal de Lobben, meldde zich een aantal mannen, waaronder Charles en Raymond Ponder en Dennis Baggerman. Zij namen het van ons over.”

Peter Vermeulen, thans penningmeester, vult haar aan: “De eerste jaren hebben we onder Quidam uit Bunnik gedraaid. Er was toen één bestuur voor Bunnik en Houten. Quidam Bunnik werd opgeheven en de club in Houten werd groter en groter.”

Basketbalclub Woodpeckers

Basketbalclub Woodpeckers is opgericht met als doel het aanbieden van basketbal als breedtesport voor jeugd en volwassenen in Houten en omgeving. Daarnaast richt de club zich op de doorontwikkeling van jeugdtalenten. In totaal tellen de Woodpeckers momenteel ruim 250 actieve leden. De thuisbasis van de Woodpeckers is Sporthal de Slinger. Voor meer informatie: www.bcwoodpeckers.nl