vrijdag, 04 januari 2013 10:54

Zonnepanelen via GroenZonnigHouten

Begin 2011 is Groen Zonnig Houten gestart door Wilko Kistemaker, die zelf 8 zonnepanelen op zijn dak aan de Ruitercamp liet plaatsen. Zijn stroomkosten zijn inmiddels met meer dan de helft teruggebracht. Al 250 huishoudens in Houten hebben via het initiatief Groen Zonnig Houten zijn voorbeeld gevolgd en zonnepanelen op hun dak laten plaatsen.

Opgeteld zijn dit ruim 2000 panelen die jaarlijks ruim 400.000 kWh groene stroom produceren. Dat is een mooie bijdrage aan de doelstellingen van onze gemeente en levert de deelnemers een aardig financieel rendement op (want 500 euro investeren levert bij gunstige ligging ruim 220 kWh = 48 euro per jaar op).
De aanschaf van panelen was nog niet eerder zo aantrekkelijk als nu. Want Groen Zonnig Houten (www.groenzonnighouten.nl) heeft een groepskorting bij de leverancier bedongen en de oveheid subsidieert de aanschaf. Huurt u een eensgezinswoning bij Viveste? Dan kunt u ook meedoen.
Wilt u op een zonnige dag uw stroommeter ook terug zien draaien maar ziet u op tegen het geregel? Kom dan naar de informatieavond op 17 januari 2013 in de Raadszaal.

Read more http://www.omroephouten.nl/Houten/zonnepanelen-via-groenzonnighouten.html