dinsdag, 19 april 2016 14:34

Woodpeckers Dames-1 kampioen!

Woodpeckers Dames-1 kampioen! Woodpeckers Dames-1 kampioen!

Afgelopen weekend de laatste wedstrijd van het seizoen van Dames-1 van Basketbalclub Woodpeckers. Met het kampioenschap zo goed als zeker op zak, naar Nieuwegein. Een ooggetuigenverslag:

Niemand liet de wedstrijd gaan en zo stonden we met twaalf vrouw op het sheet. De 13e speelster (ja, ze draagt normaal ook nummer 13), stond haar plek zelfs af aan een nóg fittere teamgenoot.

Afgeladen auto's arriveerden bij Sporthal de Waterlelie. Niet alleen vanwege de aantallen speelsters, maar ook vanwege de meegenomen champagne, taart, snoepgoed én -niet te vergeten- alle attenties voor stoppende en weggekochte speelsters (tja, zo gaat dat: je speelt goed en dat trekt direct de aandacht op de transfermarkt).

“De wedstrijd was niet heel spannend,” vertelt aanvoerster Lauri Winkel. “Al heel snel stonden we comfortabel voor. We hadden veel kansen en liepen veel breaks. Jammer genoeg misten we nogal wat makkelijke scores. Toch liepen we steeds verder uit.

In de 36ste minuut kreeg Haty, na 36 jaar als spelend lid in haar laatste wedstrijd, een discutabele diskwalificerende fout van het tot dan toe goed fluitende scheidsrechtersduo.

Onder een -terecht- luid applaus, ondersteunt met een 'Haty bedankt'-gegil, verliet Haty voor de laatste keer het veld. Een lach, een traan, cadeaus.... het duurde wel even voor de wedstrijd verder kon. De tegenstander keek van afstand en liet het sportief toe.”

Nog twee publiekswissels verder voor afscheidnemende teamgenoten, klonk het eindsignaal: 20 - 80! Een mooie afsluiter van het seizoen, met een verdiend kampioenschap. Gefeliciteerd Helga, Helga, Haty, Harmien, Alida, Janet, Andrea, Bente, Anouk, Pien, Harriette, Adrie, Lauri en Gonneke.

P.S.: de diskwalificerende fout was uiteraard in scène gezet en is niet genoteerd op het wedstrijd sheet.

Basketbalclub Woodpeckers

Basketbalclub Woodpeckers is opgericht met als doel het aanbieden van basketbal als breedtesport voor jeugd en volwassenen in Houten en omgeving. Daarnaast richt de club zich op de doorontwikkeling van jeugdtalenten. In totaal tellen de Woodpeckers momenteel ruim 250 actieve leden. Kijk voor meer informatie op de website: www.bcwoodpeckers.nl