dinsdag, 26 april 2016 11:16

Iedere eerste maandag van de maand inloopspreekuur brandweer

Inloopspreekuur brandweer Inloopspreekuur brandweer

De Veiligheidsregio Utrecht start met inloopspreekuren voor burgers. Vanaf maandag 2 mei openen kazernes in de regio hun deuren om iedereen met vragen over brandveiligheid van antwoord te voorzien.

Iedere eerste maandag van de maand, de dag dat ook de luchtalarmen getest worden, zijn de kazernes van 10.00 – 12.30 uur open.

Mensen kunnen zelf veel doen om de brandveiligheid in hun omgeving te vergroten. Het is dan van belang dat ze zich bewust zijn van brandgevaarlijke situaties én de mogelijkheden kennen om de (brand)veiligheid te vergroten.
De inloopspreekuren zijn heel laagdrempelig en informeel. Iedereen met vragen over zijn of haar specifieke woonsituatie is welkom en vragen worden op persoonlijke wijze beantwoord.
Door middel van de inloopspreekuren wil de Veiligheidsregio Utrecht mensen ook daadwerkelijk in actie laten komen en maatregelen laten treffen. Op deze manier wil de Veiligheidsregio Utrecht bijdragen aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. Daarnaast laat de Veiligheidsregio Utrecht zien dat de brandweer er is voor de mensen en veel kan betekenen om de brandveiligheid te vergroten.