woensdag, 23 januari 2013 20:05

Verslag extra raadsvergadering 16 januari 2013

Woensdag 16 januari j. l. hield de gemeenteraad van Houten een extra debat- en besluitvormende raad. Hierin werd de profielschets voor de nieuwe burgemeester en de verordening vertrouwenscommissie vastgesteld.

Vervolgens werden de leden en adviseurs van de vertrouwenscommissie vastgesteld. Voor de VVD werden fractievoorzitter Yvonne van Dijk als lid en wethouder Herman Geerdes als adviseur benoemd om zitting te nemen in de vertrouwenscommissie.

Raadzaal

Tijdens de raadsvergadering werd door Commissaris van de Koningin Robbertsen toegelicht hoe de selectieprocedure zal verlopen en welke rol de CdK hierin heeft. Het profiel werd zoals verwacht ongewijzigd vastgesteld, alle partijen werden daarnaast in de gelegenheid gesteld om door middel van een statement aan te geven welke wensen zij bovenop het profiel hebben. Het verslag waarin deze statements opgenomen worden zal aan de kandidaten worden verstrekt.

Yvonne van Dijk gaf in haar bijdrage aan dat de VVD blij was met de bijdrage van onze inwoners aan het profiel. De VVD kan zich goed vinden in het profiel en wil graag benadrukken dat ze zich een burgemeester wenst die goed kan netwerken, zowel in de regio als in het Haagsche. Daarnaast vindt de VVD bestuurlijke ervaring van belang. Aangezien de gemeente nog steeds voor een grote financiƫle uitdaging staat wil de VVD ook graag een burgemeester die open staat voor kansen en ondernemerschap omarmt en stimuleert.

Yvonne van Dijk gaf verder aan dat de VVD een voorkeur heeft voor een burgemeester die nog niet aan het einde van zijn of haar carriere staat. Mocht het zo zijn dat de beste kandidaat Houten toch als eindstation ziet, dan hoeft dat geen 'showstopper' te zijn. Ten slotte doet het er voor de VVD niet toe of de burgemeester een man of vrouw is.

De heer Robbertsen vatte na de bijdrage van alle partijen het profiel kundig samen door aan te geven dat Houten een 'daadkrachtig vernieuwer' zoekt.

Read more http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/53071/