vrijdag, 27 mei 2016 11:42

IJzersterk internationaal optreden Woodpeckers U14

IJzersterk internationaal optreden Woodpeckers U14 IJzersterk internationaal optreden Woodpeckers U14

Team oogst veel lof met tweede plaats op Belgian Coast Trophy Challenge!

Afgelopen week heeft Woodpeckers U14 deelgenomen aan het sterk bezette internationale basketbaltoernooi om de Belgian Coast Trophy Challenge in Koksijde. Met een tweede plaats hebben de Woodpeckers duidelijk hun visitekaartje afgegeven!

Al vanaf de eerste dag maakten de mannen van de Woodpeckers een ijzersterke indruk; alle wedstrijden in de poulefase werden dan ook winnend afgesloten. Achtereenvolgens werden Dunkerque (Frankrijk) met 84 - 42, SPM Shoeters Den Bosch met 72 - 32 en Tigers Evergem (België) met 57 - 39 met ruime cijfers verslagen. De Woodpeckers speelden zeer verzorgd en goed teambasketbal en de Houtense formatie werd dan ook afgetekend poulewinnaar. Ook bij andere teams oogstte Woodpeckers lof: “Vanaf het begin van dit toernooi bleek dat deze ploeg (red: BC Woodpeckers) goed kan basketballen en goede dingen liet zien”, aldus een insider van één van de tegenstanders.

Dag 2 begon met een halve finale tegen Helios Zottegem uit België, de nummer twee uit de andere poule. Deze tegenstander werd na een spannende wedstrijd nipt met 29-26 verslagen. In de finale was BS Leiden de tegenstander. Dit team is de nummer 4 uit de Nederlandse eredivisie en bleek in de eerste helft duidelijk een maatje te groot voor Woodpeckers. In de tweede helft gooiden de spelers alle schroom van zich af en lieten ze zien prima mee te kunnen komen met deze sterke tegenstander. Leiden won terecht met 63 - 34 en dus het toernooi.

Voor de mannen van Woodpeckers is deze tweede plaats op dit internationale toernooi een buitengewoon knappe prestatie. Het team heeft met het getoonde spel veel lof geoogst tijdens dit toernooi. Een mooie afsluiting van een prima seizoen!

Basketbalclub Woodpeckers

Basketbalclub Woodpeckers is opgericht met als doel het aanbieden van basketbal als breedtesport voor jeugd en volwassenen in Houten en omgeving. Daarnaast richt de club zich op de doorontwikkeling van jeugdtalenten. In totaal tellen de Woodpeckers momenteel ruim 250 actieve leden. Kijk voor meer informatie op de website: www.bcwoodpeckers.nl