maandag, 13 juni 2016 13:14

Tongstrelende ontknoping jongerenshow ‘Tijd Genoeg!’

Tongstrelende ontknoping jongerenshow ‘Tijd Genoeg!’ Kees Vringer

Na een weergaloze voorstelling verrasten de jongeren van het Houtens Muziek Collectief hun publiek. Feestelijke schalen met taart rondbrengend betrokken zij het publiek in de goede afloop van hun humoristische musical ‘Tijd Genoeg!?’. Deze musical is volledig zelfgeschreven door de groep deelnemers in de leeftijd 13-18 jaar.

Het verhaal belicht de gang van zaken in het evenementenbedrijf Sparty, waar alles goed en rustig verloopt totdat de directie uitgebreid wordt met een Russische zakenman. De spanning binnen de bedrijfsleiding stijgt ten top als een belangrijke opdrachtgever de deadline vervroegt. Terwijl de directie tijd verdoet met onderling geruzie, proberen werknemers van de diverse afdelingen onder hevige tijdsdruk en met weinig budget het evenement te redden en daarmee hun bedrijf Sparty overeind te houden.

De acteurs speelden met groot gevoel voor timing en zijn er verbluffend goed in geslaagd om hun komische show te doorspekken met realistische elementen. Zo toonde Susan van den Berg beangstigd echt hoe hoog een ruzie op directieniveau kan oplopen. In het spel van Isabelle Kreft en Marieke Vringer kwam overtuigend naar voren hoe ondanks zalvende pogingen van bedrijfspsycholoog Felix van Steenis de onrust uit de bedrijfstop oversloeg naar de werkvloer. Afgewisseld met choreografieën klonk het ontroerende zangduet door Kim Janssen & Gabriëlla van der Horst over eenzaamheid en saamhorigheid. Joke Vringer begeleidde de eigengeschreven songs met muzikaal gitaarspel. Vlot acteerwerk en geestige scènes met Wytze den Toom als nieuwsgierige journalist zorgden voor een luchtige toon.

In de cursus MusicalAtelier nemen jongeren zelf de gehele productie en regie in handen. Onder begeleiding van de rapper Petion Cleton en muziekdocent Astrid Bleys krijgen zij de vrije hand om hun eigen ideeën vorm te geven. De cursus staat het komend seizoen weer open voor nieuwe deelnemers. Voor informatie: www.arion-muziek.nl