vrijdag, 24 juni 2016 04:40

Houtense Floorballspelers in Jong Oranje

Wessel Baggerman en Rinze Custers (voor) Wessel Custers, Dewi Baggerman en Justin Lie Kam Ping (achter)  Wessel Baggerman en Rinze Custers (voor) Wessel Custers, Dewi Baggerman en Justin Lie Kam Ping (achter)

Wie droomt er niet van om met zijn favoriete sport voor Nederland uit te komen? Deze droom is voor 5 Houtense jongeren werkelijkheid geworden. Zij zijn geselecteerd voor de floorballteams van Jong Oranje.

Heroes kleurt Oranje
Vijf HFC Heroes-spelers zijn geselecteerd in nationale floorballteams in verschillende leeftijdsklassen. Eén ding hebben ze gemeen: hun enthousiasme voor floorball en hun ambitie om steeds beter te willen spelen. 
Dewi Baggerman komt uit in het nationale damesteam onder de 17 jaar. Justin Lie Kam Ping  en Wessel Baggerman spelen mee in het Nederlands team voor jongens onder 16 jaar. In mei jl. vertrokken zij naar Tsjechië voor een trainingskamp en speelden  drie interlands tegen Tsjechische teams. Die wisten zij allemaal met winst binnen te halen. Rinze en Wessel Custers vertegenwoordigen Nederland in het herenteam onder 19 jaar.  
Zij gaan een sportieve zomer tegemoet met dagelijkse trainingen voor het verder verbeteren van hun conditie en techniek. Zo kunnen zij topfit verschijnen bij de kwalificatiewedstrijden voor de WK Floorball onder de 19 jaar. Begin september reizen zij met het nationaal team af naar Italië. Ze spelen dan tegen de teams van Frankrijk, Italië, Spanje en Estland. Zie de foto van de Houtense Jong Oranje Floorballspelers.

Floorball op alle niveaus
In Houten kun je deze uitdagende teamsport spelen bij HFC Heroes. Floorball is een intensieve en snelle sport die veel lijkt op ijshockey. Je speelt het in een sporthal met een kunststofstick en een lichte plastic bal met gaten. Om het veld staat een boarding. HFC Heroes biedt trainingen op alle niveaus voor jong en oud op maandag en vrijdag in sporthal De Molenwiek. Meer informatie vind je op www.hfc-heroes.nlof stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..