zaterdag, 25 juni 2016 11:40

Uitreiking Jongerenawards 2016

Uitreiking Jongerenawards 2016 Uitreiking Jongerenawards 2016

Woensdagavond 22 juni werden er in Jongerencentrum Enter ‘Jongerenawards’ uitgereikt, om hiermee 23 jongeren die iets speciaals hebben betekend voor de Houtense samenleving of de directe medemens, in het zonnetje te zetten.

De afgelopen tijd konden Houtenaren hiervoor jongeren nomineren. Hier is goed gehoor aan gegeven en in totaal waren 23 jongeren genomineerd.

Deze 23 Houtense jongeren zijn allemaal in het zonnetje gezet deze avond, voor een zaal vol familie en vrienden. Iedere genomineerde jongere werd gepresenteerd op het podium en kreeg een bloem en een bioscoopkaartje voor de Cinemec in Utrecht. Daarnaast werden er een aantal jongeren extra beloond met een heuse ‘Jongerenaward’ en een daaraan verbonden kadobon. Een jury bestaande uit een beleidsmedewerker van de gemeente Houten, een medewerker van ‘van Houten&co’ en een Houtense jongere heeft zich over de nominaties gebogen en uiteindelijk zes winnaars in verschillende categorieën benoemd.

Met alle mooie verhalen die deze avond voornamelijk door de aanmelders zelf gedeeld werden, bleek maar weer hoeveel jongeren er in Houten rondlopen die zich maatschappelijk inzetten of van grote waarde zijn voor hun gezin. Ook de aanwezige wethouder Jocko Rensen was onder de indruk van alle bijzondere jongeren die de revue passeerden.

Lisa van Velzen ging naar huis met de award in de categorie ‘Vrijwilligerswerk’ voor haar werk bij o.a. het Fladderen en de scouting. Johanneke Blankenstijn was de prijswinnaar in de categorie ‘Samenleving’ voor haar inzet voor vluchtelingen. Django van Cauwenberghs werd beloond met de ‘Mantelzorg award’, voor de grote steun die hij is voor zijn moeder bij de zorg voor zijn broertjes en zusje. Tim Spreeuwers kreeg de ‘Talentaward’ voor het inzetten van zijn eigen talent als pianist bij kinderkoor Twinkels. Naomi Agterberg kreeg de ‘Heldenaward’ voor het redden van haar vader uit het zwembad. Een extra prijs werd uitgereikt aan Nina van Hensbergen die zich met haar 11 jaar al volop inzet bij de kindergemeenteraad.

‘van Houten&co’ bedankt Cinemec Utrecht, bloemenboutique Nicole, Pooltime Bowling Houten en zwembad de Wetering voor het mede mogelijk maken van dit project.

Alle genomineerde jongeren vormen een inspiratiebron voor andere jongeren. Het jongerenwerk hoopt Houtense jongeren mee te geven dat het helemaal niet suf is en juist leuk is om iets voor een ander te doen. Meer informatie over het jongerenwerk is te vinden op www.jonginhouten.nl.