woensdag, 13 juli 2016 15:10

Gezonde Sportkantine ook in de gemeente Houten

Gezonde Sportkantine ook in de gemeente Houten Gezonde Sportkantine ook in de gemeente Houten

Sportpunt Houten is de afgelopen maanden actief bezig geweest met het introduceren van de Gezonde Sportkantine bij verschillende sportaanbieders in de gemeente Houten.

Met de Gezonde Sportkantine staat “de gezonde keuze, de makkelijke keuze” centraal. Sportaanbieders hoeven zeker niet helemaal over te gaan op gezond, maar bezoekers van een sportkantine moeten een keuze krijgen in wat zij kunnen kopen.  

De gemeente Houten kent inmiddels al een aantal goede voorbeelden van de Gezonde Sportkantine.
Zo is Hockeyclub Houten begonnen met tosti's van bruin brood in plaats van wit brood, stimuleren zij water drinken, verkopen zij fruit en groenten en gaan zij in de aankomende periode bekijken wat zij nog verder willen doen in het kader van de Gezonde Sportkantine. Ook korfbalvereniging Victum is fanatiek aan de slag met de Gezonde Sportkantine. Zo verkopen zij tosti's van bruin brood, snackgroenten, sultana's en snelle Jelle's. Na de zomervakantie gaan zij bananen verkopen in de kantine. Beide verenigingen gaan in het najaar 2016 het certificaat Gezonde Sportkantine aanvragen met ondersteuning van Sportpunt Houten.

Inmiddels hebben ook Racketcentrum Houten en Sportcentrum Houten “The Dome” een afspraak gemaakt met Sportpunt Houten om het traject mee in te gaan. Heb jij ook interesse om met jouw sportkantine aan de slag te gaan met de Gezonde Sportkantine, neem dan contact op met José van Laarhoven van Sportpunt Houten.
Meer info: http://www.sportpunthouten.nl