donderdag, 11 augustus 2016 07:21

Olympische ‘koorts’ in Schalkwijk houdt aan

Voorlopig blijft Schalkwijk nog een Olympisch dorp. Het Volleybal Dames Team met Robin de Kruijff uit Schalkwijk gaat als een speer! Vrijdag 12 augustus spelen ze de volgende poule wedstrijd tegen Porto Rico.

Baanwielrenner Jan Willen van Schip, eveneens uit Schalkwijk, start vandaag donderdag 11 augustus rond 21.00 uur. Hoogstwaarschijnlijk is er een live uitzending op het digitale kanaal van NPO 1. Bij het baanwielrennen hebben zowel de mannen als de vrouwen medaille kansen.

Teamsprint baanwielrennen

Bij de teamsprint rijden er drie renners (M) of twee renners (V) in de baan. De wedstrijd gaat over drie/twee ronden. De eerste ronde wordt door alle renners afgelegd. Daarna verlaat één renner de baan en wordt de race voortgezet met de twee/een overgebleven renners. Na weer een volle ronde te hebben gereden is het de laatste renner die overblijft en uiteindelijk de tijd van het team neerzet.
Het zijn korte super spannende wedstrijden... Zo zijn niet allen de 2 x 4 minuten van Jan Willem in actie leuk om naar te kijken, maar heb je een enerverend avond baanwielrennen gekeken.

Baanwielrenner Jan-Willen van het Schip in actie

Let op: Jan Willem draagt als enige zwarte wielrenschoenen!

Dames Volleybal Team

Robin de Kruijff

Sinds afgelopen maandag heeft Martijn van der Gun van de Wiese zijn deuren van het grand café wagenwijd open gezet. De bar is open, er staat een groot scherm en het is gezellig om met zijn allen Rio te volgen.  Martijn heeft beloofd om zijn deuren open te stellen zolang als de dames in de race zijn, en zoals het er nu uitziet duurt dat gelukkig nog wel even!