zaterdag, 03 september 2016 08:25

Gezonde leefstijl voor gezonde kleuters

JOGG Houten is in samenwerking met de Jeugdgezondheidszorg van de GGDrU gestart met het uitdelen van kleuterpakketten. Het allereerste pakket werd op 1 september uitgereikt door wethouder Geerdes. Tot het eind van dit jaar krijgen alle kleuters van bijna 4 die op het consultatiebureau komen zo’n pakket.

Kleuterpakket

Het kleuterpakket bevat veel informatie over de gezonde leefstijl en natuurlijk leuke accessoires om de gezonde leefstijl in praktijk te brengen. Een drinkwaterbidon, een fruitbakje, een appelsnijder, een gymtasje en een boekje boordevol informatie, tips en spelletjes voor zowel ouders als kind. De informatie in het pakket is o.a. afkomstig van het Voedingscentrum.

Vroeg beginnen

De JGZ ondersteunt het JOGG kleuterpakket omdat een gezonde leefstijl voor kinderen heel belangrijk is. “Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Denk bijvoorbeeld aan het drinken van water in plaats van sap en frisdrank: jong geleerd, oud gedaan” zegt jeugdarts Loes Stikvoort van de GGDrU. Als kinderen naar school gaan verandert er veel. Ouders weten soms niet wat ze hun kind mee kunnen geven voor het tien-uurtje of de lunch. Wethouder JOGG Herman Geerdes: “ik heb zelf kleine kinderen en weet hoe lastig is om je kinderen iets mee te geven dat lekker maar ook gezond is. Daarom is het belangrijk om ouders te ondersteunen met goede informatie”.

Wat is JOGG?

JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Het is een lokale aanpak voor een gezonde omgeving en gezonde jeugd. Het streven is dat iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor kinderen en jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.
In Houten is bewegen en gezond eten en drinken leuk, gezond, makkelijk en heel gewoon. Een gezonde jeugd. Dat is wat we willen!  

Kijk voor meer informatie op  www.houten.nl/jogg